Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest banner

21 - 40 of 68 Posts

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #24
Well the barb on the fuel output is cracked resulting in a leak/spray.

Aftermarket fuel pump modules at any parts stores do not allow you to split the module and access the fuel pump directly.. Trying to find a fuel pump module for a factory TJ, anyone know of any?

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #25
I would pull the return line off and dump it into the fill portion of the tank while it's running and just watch it to see if there is a steady flow going into the cell. If not you might have a restriction somewhere causing your issue. You can also pull the FPR vacuum line off after it has ran for a little bit, if fuel drips out of the vacuum line you need a new FPR

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
I never realized until now you could replace just FPR. Going to be ordering one and going this route. Thanks. It was sending fuel back just had a crack between barb and FPR housing.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #26 (Edited)
Well replaced FPR and the new fuel pump was still bad, pulled that out again and ordered a new Walboro 255 and finally got that in there last night. Picked up some used fenders for $100, some day they will get paint but for now I'm keeping the bumblebee paint. Back seat installed. Hood pins fixed and a short test drive later and she's on the trailer ready for Jeep Invasion!

Been a hell of a week keeping my tow rig running with lots of repairs so didn't get everything dialed quite as good as I want but should work for what it is. I did flip a car hauler for a profit and got a free 9k HF winch out of the deal, that is now on the jeep.

Leaving tomorrow at 4 from Coldwater I'll be staying in the state park if anyone is around come say hi and if we aren't on the sand maybe have a beer.


Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #28
:rock: Have a safe trip!
thank you! with heading out of town tonight for my sister's graduation and working tomorrow it's been a LONG week of prep to get both truck and jeep ready. More than due a mini vacation

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #29
Weekend was a blast. Weather was awful for tent camping but we stayed dry and made the most of it. Jeeo had some issues but that's to be expected for the first time out. The GF and my first camping and wheeling trip together and I was very impressed.

Had a no start issue swapped some relays and she fired up so a quick trip to Klotz for a replacement and we were rolling again. Blew a coolant line which was fixed after a tow to camp. Broke my rear trakcbar bracket that was boogered on there by the P.O. Also have a leaky axle seal on passenger side. Also struggled with power at the top end.

Dragged it to my buddy Jeremy's tonight and we added two gussets to the trakcbar bracket and re-welded it. Found out fuel pump is only pulling 45 psi or so compared to the 60+ it should be. Another trip to parts store tomorrow to pick up new fuel pressure regulator and vacuum hose for the fuel rail. Hoping that fixes things cause I'm headed back up to Silver Lake Thursday through Dunday with a group of 30 people or so. Here's some recap pics and some pics of the damage.


Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #31
Broke a ton of parts on the tow rig last weekend driving up there. Lots to fix between the truck and jeep. Front axle was on fire. Need to rewire all accessories on the jeep and figure out some fuel delivery issues. Truck will be getting a new transfer case and a 60 front and another rear axle with 4.10 gears in both from my old truck.


Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #32 (Edited)
Well I've been busy. No internet at home so I haven't been able to update but got a fancy new phone with a nice camera.

New wheels/tires on the tow rig.
New front axle and case on tow rig.
Upper/lower ball joints on tow rig.
New gooseneck/camper project combo.
New hard top for the winter wheeling.

Rewired everything on the jeep. Rerouted everything through the glove box and firewall away from coolant lines. All new looming, labels, wiring, added fuses and solenoids, etc as the P.O. had all accessories hacked horribly together. It all works now. I labeled everything to make future troubleshooting much easier, although I doubt I'll have much.

Still having an issue with fuel delivery I believe it is because I've got no o2 sensors. Runs fine low end but seems rich and is starving out on the top end.

Does anyone have any experience with the best way to run these or eliminate them altogether? Also anyone have experience with LS tuning in SW MI?

I'm half tempted to run the holly sniper stuff and use their programming stuff to make things better.

Some pics for everyone


Sent from my SM-G973U using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #34
Looking good! Nice trailer setup too. You can further clean the wiring up by getting pre-made jumpers for your terminal block. https://www.amazon.com/BNJ26FWB-Jumper-BN1U-20W-Terminal-Positions/dp/B00BQTEBKY
The trailer needs a little work but I'll get it fixed up a bit couldn't beat it for the price. Wow believe it or not I've never seen these. Would have saved a ton of time and money as these are all double heat shrunk and crimped..... thanks for the heads up definitely buying some!

Got it all wrapped up tonight. Finished wiring, drained and cleaned fuel fell, just need a new fuel filter and she is ready to fire. Crazy how much I eliminated (second time cleaning up). I think I'm going to try and have it tuned if anyone has any recommendations?


Sent from my SM-G973U using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #38
Just the 2 upstream ones, and I would definitely put at least those 2 back in before you have someone try and tune it for you.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Technically I've got 2 in there just need different harness ends. I've spoke with several people that have ran these motors. Some don't run any and it works fine, others have had theirs tuned without them and it works, and then others like yourself say to run them. Being FI and all I don't see how you can get away without them. Do you run Cats too? I may need to revisit your build thread again I've read through it a few times now

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
2,114 Posts
Technically I've got 2 in there just need different harness ends. I've spoke with several people that have ran these motors. Some don't run any and it works fine, others have had theirs tuned without them and it works, and then others like yourself say to run them. Being FI and all I don't see how you can get away without them. Do you run Cats too? I may need to revisit your build thread again I've read through it a few times now

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
No cats in my jeep. You could get the motor to run good with no o2's but it would take a lot of data logging with a wideband to get the proper AFR throughout the RPM range. With o2's in place you get the tune close and the o2's can make the necessary corrections

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Discussion Starter #40
No cats in my jeep. You could get the motor to run good with no o2's but it would take a lot of data logging with a wideband to get the proper AFR throughout the RPM range. With o2's in place you get the tune close and the o2's can make the necessary corrections

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Yeah I hear ya. I'll see if my existing bungs can house the proper upstream o2 sensors and go from there. Any recommendations on tuners?

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
 
21 - 40 of 68 Posts
Top