Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Mr. Merrill MI
Joined
·
513 Posts
Discussion Starter · #1 ·
How do you check/set it?

It starts and runs but hesitates
Changed fuel filter, opened the exhaust to check for bad cat,
everything put back togetgher and still runs like crap.

will slowly accelerate to say 40MPH then when you try to go more it falls on its face top speed right now seems to be like 45-50mph.

Just seems like its missing.

Any help here?

engine is 2.2l
 

·
Buy a Fiat! Save the UAW!
Joined
·
14,442 Posts
sounds like my kids car, damn thing needed plug wires every 25,000 miles. the boots got oil soaked and it would cause a miss. put in some fresh plugs with a new set of wires and it should be fine.
 

·
Pew pew!
Joined
·
18,204 Posts
sounds like my kids car, damn thing needed plug wires every 25,000 miles. the boots got oil soaked and it would cause a miss. put in some fresh plugs with a new set of wires and it should be fine.
x2

It's a common problem. The spark jumps to the valve cover/head from the spark plug wire boot.
 

·
Mr. Merrill MI
Joined
·
513 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Ok changed the plugs and wires and air filter, will get up to 60 mph now (takes 1 1/4 ,miles though) seems like it just takes some time to build power.
If you try to build speed too quickly it will hesitate to the point where you think the engine will quit. then when you let off it will resume.

what else guys?
 

·
Chillin with the top off.
Joined
·
4,891 Posts
Check your fuel pressure..,
 

·
Bank Account Understands!
Joined
·
598 Posts
maybe a stuck injector allowing too much fuel into a particular cylinder
 
1 - 9 of 9 Posts
Top