97 Wrangler TJ 5.3L - Page 22 - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

Rig Builds and Pics Introduce your rig or post a buildup here.

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 2nd, 2016, 04:19 PM   #421
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by mtnbiker995 View Post
I have a fuel pressure test kit if you need it

Sent from my XT1060 using Tapatalk
Thanks but I just ordered a Guage I'm going to permanently mount to the fuel rail. This way if shit like this happens on the trail it will be an easy diagnostic

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 2nd, 2016, 04:20 PM   #422
mtnbiker995
American
 
Join Date: 09-07-14
Location: Dorr
Posts: 1,456
iTrader: (1)
Mentioned: 24 Post(s)
Default

Is fuel pressure something the computer can read? Get a blue tooth obd2 scanner

Sent from my XT1060 using Tapatalk
mtnbiker995 is offline   Reply With Quote
Old March 2nd, 2016, 11:34 PM   #423
Wramblerguy
Senior Member
 
Wramblerguy's Avatar
 
Join Date: 04-02-11
Location: Schoolcraft 49087
Posts: 4,972
iTrader: (11)
Mentioned: 28 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by mtnbiker995 View Post
Is fuel pressure something the computer can read? Get a blue tooth obd2 scanner

Sent from my XT1060 using Tapatalk

I believe so with the right program
__________________
3rd generation jeeper

04 gmc Sierra 2500 crew cab quadrasteer tow pig
87 yj Laredo amc360/ax15/231 amc20/dana30 410s and truetracs
90s Wrambler efi 2.5, t5, built231HD (atlas soon),d44s with 4.88s and detroits
Wramblerguy is offline   Reply With Quote
 
Old March 4th, 2016, 11:05 PM   #424
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Hooked up my summit fuel pressure guage and it read 90 psi and then maxed the Guage out at 100 when I tried to start it. How is this possible or did they just send me a faulty guage

Edit: I'm an idiot. Fuel cell was set up for a return line and I have been running mine plugged. I put the return line into a beer can and pressure stays at ~60 psi even after the motor fires up and dies

Sent from my SM-G920V using Tapatalk

Last edited by Ryanw10; March 4th, 2016 at 11:27 PM.
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 06:11 AM   #425
Toyfish
Senior Member
 
Toyfish's Avatar
 
Join Date: 02-05-10
Location: lapeer, MI
Posts: 3,768
iTrader: (36)
Mentioned: 89 Post(s)
Default

Spray carb cleaner into intake and see if it runs sounds like a security issue

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Toyfish is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 07:49 AM   #426
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Toyfish View Post
Spray carb cleaner into intake and see if it runs sounds like a security issue

Sent from my XT1585 using Tapatalk
I will try this. I really cant think of anything it possibly could be

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 07:55 AM   #427
Toyfish
Senior Member
 
Toyfish's Avatar
 
Join Date: 02-05-10
Location: lapeer, MI
Posts: 3,768
iTrader: (36)
Mentioned: 89 Post(s)
Default

Have u scanned it for codes yet?

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Toyfish is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 08:13 AM   #428
CheapThrillB2
FAWK YEAH!!
 
CheapThrillB2's Avatar
 
Join Date: 09-06-06
Location: Middleville, MI
Posts: 36,045
iTrader: (67)
Mentioned: 80 Post(s)
Default

Do you have injector pulse?
CheapThrillB2 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 08:51 AM   #429
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Toyfish View Post
Have u scanned it for codes yet?

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Yes. First time ever it showed no codes. Use to always throw codes for the transmission, I thought this was odd though because my egr is gone and un plugged

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 08:53 AM   #430
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by CheapThrillB2 View Post
Do you have injector pulse?
What I believe is happening is the injectors initially fire but then the computer shuts them off because it thinks it's getting hot wired. Is there a way to check for this with a DMM or do you have to feel or hear the pulse?

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 08:55 AM   #431
Toyfish
Senior Member
 
Toyfish's Avatar
 
Join Date: 02-05-10
Location: lapeer, MI
Posts: 3,768
iTrader: (36)
Mentioned: 89 Post(s)
Default

U will need a good noid light to check for injector pulse

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Last edited by Toyfish; March 5th, 2016 at 10:29 AM.
Toyfish is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2016, 10:54 AM   #432
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Got a guy coming Monday night with hp tuners!

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2016, 08:50 PM   #433
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default


Ended up being a flaky connection at the camshaft position sensor.
If anybody in the holland area needs some tuning for there ls motor I would highly recommend Matt Mihm. After we figured out it was not VATS he helped me diagnose the issue and stuck around til we got it figured out. PM me for his contact info if anybody is interested

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2016, 08:55 PM   #434
Mr. Beefy
BFT!
 
Mr. Beefy's Avatar
 
Join Date: 01-11-07
Location: Sault Ste. Marie
Posts: 15,889
iTrader: (22)
Mentioned: 84 Post(s)
Default

Good work

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Tapatalk
Mr. Beefy is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2016, 08:56 PM   #435
Toyfish
Senior Member
 
Toyfish's Avatar
 
Join Date: 02-05-10
Location: lapeer, MI
Posts: 3,768
iTrader: (36)
Mentioned: 89 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Ryanw10 View Post

Ended up being a flaky connection at the camshaft position sensor.
If anybody in the holland area needs some tuning for there ls motor I would highly recommend Matt Mihm. After we figured out it was not VATS he helped me diagnose the issue and stuck around til we got it figured out. PM me for his contact info if anybody is interested

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Might have to make a trip when I get my cultlass together it needs to be tuned.

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Toyfish is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2016, 09:00 PM   #436
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Toyfish View Post
Might have to make a trip when I get my cultlass together it needs to be tuned.

Sent from my XT1585 using Tapatalk
He really sounded like he knew the ins and outs of ls motors. His truck he is working on right now is an old f100 with a turbo'd 5.3

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2016, 09:02 PM   #437
Toyfish
Senior Member
 
Toyfish's Avatar
 
Join Date: 02-05-10
Location: lapeer, MI
Posts: 3,768
iTrader: (36)
Mentioned: 89 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Ryanw10 View Post
He really sounded like he knew the ins and outs of ls motors. His truck he is working on right now is an old f100 with a turbo'd 5.3

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Nice I hope to have this car together in the next month or two as a stock 5.3 swap but next summer it will be turbo'd

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Toyfish is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2016, 09:02 PM   #438
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 1,995
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Toyfish View Post
Nice I hope to have this car together in the next month or two as a stock 5.3 swap but next summer it will be turbo'd

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Sweet! That will be a fun ride

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old March 8th, 2016, 10:29 AM   #439
bbaXJ
Yooper In Training
 
bbaXJ's Avatar
 
Join Date: 03-29-06
Location: Fowlertucky, MI
Posts: 6,822
iTrader: (66)
Mentioned: 34 Post(s)
Send a message via AIM to bbaXJ
Default

Please tell me that birds nest of wiring is nowhere near permanent
bbaXJ is offline   Reply With Quote
Old March 8th, 2016, 10:29 AM   #440
mtnbiker995
American
 
Join Date: 09-07-14
Location: Dorr
Posts: 1,456
iTrader: (1)
Mentioned: 24 Post(s)
Default

Hey that's clean as fukc compared to how it used to be haha

Sent from my XT1060 using Tapatalk
mtnbiker995 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sold - 5 Wrangler 30x9.5 15 Wrangler GSA hase Completed Sales 5 June 25th, 2011 06:51 PM
SOLD:Jeep Wrangler spare tire Goodyear Wrangler RT/S - $25 Big_daddy_75 Completed Sales 0 June 6th, 2010 01:27 PM
1990 wrangler 6 cyl. into 95 wrangler 4 cyl Darkskye19 Jeep Tech 2 March 14th, 2008 09:36 PM
SOLD 4 Stock wrangler rims with Goodyear wrangler GS-A's 30x9.50 15 ryancornell Completed Sales 1 January 28th, 2007 01:59 PM
'80 Wrangler reddeviltj Vehicles for sale 16 November 22nd, 2006 09:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
 
Page generated in 0.50880 seconds with 87 queries