A boring basic Jeep build/log - Page 2 - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

Rig Builds and Pics Introduce your rig or post a buildup here.

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 13th, 2019, 09:25 AM   #21
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

And a photo of the recoil bars. 3000lb internal spring rate

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old May 13th, 2019, 10:46 AM   #22
greygoose
Gustafson
 
greygoose's Avatar
 
Join Date: 02-18-08
Location: New Baltimore / Presque Isle
Posts: 8,574
iTrader: (1)
Mentioned: 4 Post(s)
Default

Awesome!
greygoose is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2019, 04:17 PM   #23
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by greygoose View Post
Awesome!
Thanks it's getting there. I'm excited to thrash it. Threw a few coats of paint on the front bumper as it was still raw steel

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
 
Old May 17th, 2019, 12:55 PM   #24
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Well the barb on the fuel output is cracked resulting in a leak/spray.

Aftermarket fuel pump modules at any parts stores do not allow you to split the module and access the fuel pump directly.. Trying to find a fuel pump module for a factory TJ, anyone know of any?

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2019, 01:22 PM   #25
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Ryanw10 View Post
I would pull the return line off and dump it into the fill portion of the tank while it's running and just watch it to see if there is a steady flow going into the cell. If not you might have a restriction somewhere causing your issue. You can also pull the FPR vacuum line off after it has ran for a little bit, if fuel drips out of the vacuum line you need a new FPR

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
I never realized until now you could replace just FPR. Going to be ordering one and going this route. Thanks. It was sending fuel back just had a crack between barb and FPR housing.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2019, 01:33 PM   #26
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Well replaced FPR and the new fuel pump was still bad, pulled that out again and ordered a new Walboro 255 and finally got that in there last night. Picked up some used fenders for $100, some day they will get paint but for now I'm keeping the bumblebee paint. Back seat installed. Hood pins fixed and a short test drive later and she's on the trailer ready for Jeep Invasion!

Been a hell of a week keeping my tow rig running with lots of repairs so didn't get everything dialed quite as good as I want but should work for what it is. I did flip a car hauler for a profit and got a free 9k HF winch out of the deal, that is now on the jeep.

Leaving tomorrow at 4 from Coldwater I'll be staying in the state park if anyone is around come say hi and if we aren't on the sand maybe have a beer.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

Last edited by Cool Hand Luke; May 31st, 2019 at 12:06 AM.
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2019, 02:09 PM   #27
greygoose
Gustafson
 
greygoose's Avatar
 
Join Date: 02-18-08
Location: New Baltimore / Presque Isle
Posts: 8,574
iTrader: (1)
Mentioned: 4 Post(s)
Default

Have a safe trip!
greygoose is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2019, 04:08 PM   #28
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by greygoose View Post
Have a safe trip!
thank you! with heading out of town tonight for my sister's graduation and working tomorrow it's been a LONG week of prep to get both truck and jeep ready. More than due a mini vacation

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old June 3rd, 2019, 09:38 PM   #29
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Weekend was a blast. Weather was awful for tent camping but we stayed dry and made the most of it. Jeeo had some issues but that's to be expected for the first time out. The GF and my first camping and wheeling trip together and I was very impressed.

Had a no start issue swapped some relays and she fired up so a quick trip to Klotz for a replacement and we were rolling again. Blew a coolant line which was fixed after a tow to camp. Broke my rear trakcbar bracket that was boogered on there by the P.O. Also have a leaky axle seal on passenger side. Also struggled with power at the top end.

Dragged it to my buddy Jeremy's tonight and we added two gussets to the trakcbar bracket and re-welded it. Found out fuel pump is only pulling 45 psi or so compared to the 60+ it should be. Another trip to parts store tomorrow to pick up new fuel pressure regulator and vacuum hose for the fuel rail. Hoping that fixes things cause I'm headed back up to Silver Lake Thursday through Dunday with a group of 30 people or so. Here's some recap pics and some pics of the damage.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2019, 06:40 AM   #30
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Silver Lake bound until Sunday, convoying up there with a buddy

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old June 14th, 2019, 03:48 PM   #31
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Broke a ton of parts on the tow rig last weekend driving up there. Lots to fix between the truck and jeep. Front axle was on fire. Need to rewire all accessories on the jeep and figure out some fuel delivery issues. Truck will be getting a new transfer case and a 60 front and another rear axle with 4.10 gears in both from my old truck.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2019, 03:17 PM   #32
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Well I've been busy. No internet at home so I haven't been able to update but got a fancy new phone with a nice camera.

New wheels/tires on the tow rig.
New front axle and case on tow rig.
Upper/lower ball joints on tow rig.
New gooseneck/camper project combo.
New hard top for the winter wheeling.

Rewired everything on the jeep. Rerouted everything through the glove box and firewall away from coolant lines. All new looming, labels, wiring, added fuses and solenoids, etc as the P.O. had all accessories hacked horribly together. It all works now. I labeled everything to make future troubleshooting much easier, although I doubt I'll have much.

Still having an issue with fuel delivery I believe it is because I've got no o2 sensors. Runs fine low end but seems rich and is starving out on the top end.

Does anyone have any experience with the best way to run these or eliminate them altogether? Also anyone have experience with LS tuning in SW MI?

I'm half tempted to run the holly sniper stuff and use their programming stuff to make things better.

Some pics for everyone

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Last edited by Cool Hand Luke; September 19th, 2019 at 03:46 PM.
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2019, 07:45 PM   #33
TJontherox
Mall Rated
 
TJontherox's Avatar
 
Join Date: 06-14-06
Location: Sterling Hgts, MI
Posts: 1,548
iTrader: (8)
Mentioned: 1 Post(s)
Send a message via Yahoo to TJontherox
Default

Looking good! Nice trailer setup too. You can further clean the wiring up by getting pre-made jumpers for your terminal block. https://www.amazon.com/BNJ26FWB-Jump.../dp/B00BQTEBKY
TJontherox is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2019, 08:41 PM   #34
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by TJontherox View Post
Looking good! Nice trailer setup too. You can further clean the wiring up by getting pre-made jumpers for your terminal block. https://www.amazon.com/BNJ26FWB-Jump.../dp/B00BQTEBKY
The trailer needs a little work but I'll get it fixed up a bit couldn't beat it for the price. Wow believe it or not I've never seen these. Would have saved a ton of time and money as these are all double heat shrunk and crimped..... thanks for the heads up definitely buying some!

Got it all wrapped up tonight. Finished wiring, drained and cleaned fuel fell, just need a new fuel filter and she is ready to fire. Crazy how much I eliminated (second time cleaning up). I think I'm going to try and have it tuned if anyone has any recommendations?


Sent from my SM-G973U using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2019, 08:43 PM   #35
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 2,009
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Your running no o2 sensors at all?

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2019, 08:53 PM   #36
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Ryanw10 View Post
Your running no o2 sensors at all?

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Correct. Are you running all 4 in yours?

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2019, 09:15 PM   #37
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 2,009
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Cool Hand Luke View Post
Correct. Are you running all 4 in yours?

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
Just the 2 upstream ones, and I would definitely put at least those 2 back in before you have someone try and tune it for you.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old September 20th, 2019, 06:02 AM   #38
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Ryanw10 View Post
Just the 2 upstream ones, and I would definitely put at least those 2 back in before you have someone try and tune it for you.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Technically I've got 2 in there just need different harness ends. I've spoke with several people that have ran these motors. Some don't run any and it works fine, others have had theirs tuned without them and it works, and then others like yourself say to run them. Being FI and all I don't see how you can get away without them. Do you run Cats too? I may need to revisit your build thread again I've read through it a few times now

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Old September 20th, 2019, 06:21 AM   #39
Ryanw10
Senior Member
 
Ryanw10's Avatar
 
Join Date: 10-08-12
Location: Holland
Posts: 2,009
iTrader: (3)
Mentioned: 33 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Cool Hand Luke View Post
Technically I've got 2 in there just need different harness ends. I've spoke with several people that have ran these motors. Some don't run any and it works fine, others have had theirs tuned without them and it works, and then others like yourself say to run them. Being FI and all I don't see how you can get away without them. Do you run Cats too? I may need to revisit your build thread again I've read through it a few times now

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
No cats in my jeep. You could get the motor to run good with no o2's but it would take a lot of data logging with a wideband to get the proper AFR throughout the RPM range. With o2's in place you get the tune close and the o2's can make the necessary corrections

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Ryanw10 is offline   Reply With Quote
Old September 20th, 2019, 07:54 AM   #40
Cool Hand Luke
Senior Member
 
Join Date: 01-29-14
Location: Pabst Palace
Posts: 915
iTrader: (2)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Ryanw10 View Post
No cats in my jeep. You could get the motor to run good with no o2's but it would take a lot of data logging with a wideband to get the proper AFR throughout the RPM range. With o2's in place you get the tune close and the o2's can make the necessary corrections

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Yeah I hear ya. I'll see if my existing bungs can house the proper upstream o2 sensors and go from there. Any recommendations on tuners?

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
Cool Hand Luke is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chris1420 or Chris Blaylock or Christopher David Kader or Christopher Beckett chevyrider0610 The Pub 259 January 3rd, 2019 10:56 AM
2001 Jeep Wrangler TJ - $13500 shanejo95 Vehicles for sale 1 April 20th, 2017 06:26 PM
what the hell is a jeep? dougstephvoor Jeep Tech 4 March 1st, 2015 01:51 PM
SOLD! - 1998 Jeep TJ Sport, 4.0L Auto, 96k, CLEAN, trade? *SOLD!* blackbronco92 Completed Sales 15 February 18th, 2015 07:43 PM
Misc Jeep Part(s) *GONE* $5-10 Jeep parts "fire sale" 1x1_Speed_Craig Parts for sale 18 February 1st, 2015 09:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
 
Page generated in 0.61096 seconds with 87 queries