TBI wiring - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Suzuki Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 5th, 2008, 01:46 AM   #1
A4X4SPIT
Senior Member
 
A4X4SPIT's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Bear lake Mi
Posts: 446
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default TBI wiring

I have a 1.3 tbi fuel injection intake & throttle body (samurai)& I have a wiring harness from a 1.6 8v tbi(tracker) that was in another rig the harness was modified so only a few power & ground wires were needed to power ecm. the wires on the tbis have the same plugs. Im wondering if I can use the 1.6 harness to make the 1.3 tbi work ?.
A4X4SPIT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old January 7th, 2008, 08:21 PM   #2
A4X4SPIT
Senior Member
 
A4X4SPIT's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Bear lake Mi
Posts: 446
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I checked more into the wiring & there are slight differences so I am using a 1.6 tbi on the sami tbi manifold & the modified harness & I mounted the tracker in tank fuel pumpin the sami tank should be running soon
A4X4SPIT is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2008, 06:08 AM   #3
jimmyroyse
webwheeler
 
jimmyroyse's Avatar
 
Join Date: 01-13-06
Location: troy/dearborn mi
Posts: 454
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

just in case you don't have it.

downloads of the factory manuals including the tbi supplement;
http://www.suzukiinfo.com/

It has been a very long time since I looked at any of this, but I belive you will want to use the 1.6 manifold too. there are vacume passages in the bottom of the throttle body that don't match the 1.3 manifold.

Last edited by jimmyroyse; January 10th, 2008 at 06:11 AM.
jimmyroyse is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2008, 06:35 AM   #4
A4X4SPIT
Senior Member
 
A4X4SPIT's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Bear lake Mi
Posts: 446
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I thought the manifolds both tbi looked the same had it running but it flooded out (in between starts) the fuel pump dosent shut off after 3 seconds like its suposed to this modified harness came out of a rig that worked sweet until the #4 conecting rod went thru the block Ive got to re check conections make sure I did not miss a ground or power conection.
A4X4SPIT is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2008, 06:39 AM   #5
jimmyroyse
webwheeler
 
jimmyroyse's Avatar
 
Join Date: 01-13-06
Location: troy/dearborn mi
Posts: 454
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

like I was saying, it's been a loonng time........
if it worked in the rig it came from then find out what computer they used. the plugs are the same but I am positve the pins were different between the 1.3 and the 1.6 computers.
jimmyroyse is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2008, 04:06 PM   #6
A4X4SPIT
Senior Member
 
A4X4SPIT's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Bear lake Mi
Posts: 446
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Im using the 1.6 harness /1.6 ecm /1.6 throttle body on the 1.3 tbi manifold which all worked on the 1.6 just gotta get some quality garage time so sort the fuel pump not turning off after 3 sec from power on
A4X4SPIT is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2008, 11:01 PM   #7
incogrhino
i pull out
 
incogrhino's Avatar
 
Join Date: 09-11-06
Location: ravenna
Posts: 482
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Does it ground threw the ecm like the GM ones?
incogrhino is offline   Reply With Quote
Old January 12th, 2008, 02:30 PM   #8
jimmyroyse
webwheeler
 
jimmyroyse's Avatar
 
Join Date: 01-13-06
Location: troy/dearborn mi
Posts: 454
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I was looking at the wiring diagrams for the 1.6 & it looks like you may have a bad feul pump relay or a bad ground at the relay. hope that helps.
jimmyroyse is offline   Reply With Quote
Old January 12th, 2008, 09:15 PM   #9
A4X4SPIT
Senior Member
 
A4X4SPIT's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Bear lake Mi
Posts: 446
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I replaced the fuel pump relay and every thing seems to work had it running & drove it . It starts easy and dosent have the heasitation it used to it seems to be running a little rich I dont know about the o2 sensor and gotta try map sensor vacum line change we are farther ahead than aweek ago now its drivable
A4X4SPIT is offline   Reply With Quote
Old January 14th, 2008, 05:13 AM   #10
jimmyroyse
webwheeler
 
jimmyroyse's Avatar
 
Join Date: 01-13-06
Location: troy/dearborn mi
Posts: 454
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

O2 sensors are like $15.- at autozoners for the generic one. It made a huge difference in mine.
jimmyroyse is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Suzuki Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.14267 seconds with 50 queries