Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old February 17th, 2014, 01:11 PM   #1
TCxOUTLAW
Member
 
TCxOUTLAW's Avatar
 
Join Date: 10-22-13
Location: Traverse City
Posts: 31
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default Xj Vibration when accelerating

Had a new/used motor put in my xj,little while down the road noticed my trans and transfer case were shaking. Turned out to be loose trans bolts. Now its vibrateing when I get on it a bit around 2500 rpm.Sounds like "wah wah wah" gets louder and faster if I stay on the gas. Its not as loud in 4wd but still there. Going up hill its louder then normal, had it in 2wd in the snow spun the wheels it didn't do it.. any ideas?

Sent from my LGL55C using Tapatalk 2
TCxOUTLAW is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2014, 01:26 PM   #2
wave_crusher
I'll Direc your TV
 
wave_crusher's Avatar
 
Join Date: 01-20-09
Location: Big Rapids, MI
Posts: 4,871
iTrader: (21)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Did you check your motor mount bolts
wave_crusher is online now   Reply With Quote
Old February 18th, 2014, 09:54 AM   #3
TCxOUTLAW
Member
 
TCxOUTLAW's Avatar
 
Join Date: 10-22-13
Location: Traverse City
Posts: 31
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Ill check those today

Sent from my LGL55C using Tapatalk 2
TCxOUTLAW is offline   Reply With Quote
Old February 18th, 2014, 10:16 AM   #4
whiterhino
I'm not old, honest...
 
whiterhino's Avatar
 
Join Date: 03-07-06
Location: Davisburg MI
Posts: 20,746
iTrader: (21)
Mentioned: 8 Post(s)
Default

driveshaft u-joints
__________________
GLFWDA member since 1979.
Member Southern Michigan Rock Crawlers.
whiterhino is offline   Reply With Quote
Old February 18th, 2014, 04:35 PM   #5
jeepers48
Senior Member
 
jeepers48's Avatar
 
Join Date: 07-05-06
Location: Auburn Hills MI
Posts: 4,698
iTrader: (105)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

I'd also check the bolts to the torque converter too.(4 of them)
jeepers48 is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2014, 04:03 PM   #6
TCxOUTLAW
Member
 
TCxOUTLAW's Avatar
 
Join Date: 10-22-13
Location: Traverse City
Posts: 31
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Checked motor mounts driver side was a bit loose..u joints still good. Noticed when I pulled on my drive shaft my t case would wiggle, I'm assumeing that's not supposed to do that

Sent from my LGL55C using Tapatalk 2
TCxOUTLAW is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2014, 05:54 PM   #7
TCxOUTLAW
Member
 
TCxOUTLAW's Avatar
 
Join Date: 10-22-13
Location: Traverse City
Posts: 31
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

The 4 bolts under my transfer case were loose broke one of them off still didn't fix the problem.. guess onto the torque converter

Sent from my LGL55C using Tapatalk 2
TCxOUTLAW is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2014, 07:44 AM   #8
littletrucker
I'd hit that
 
littletrucker's Avatar
 
Join Date: 09-15-10
Location: Bear Lake 49614
Posts: 1,492
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

A u joint could be "tight" and still be bad, look for rust coming from one of the caps. you may have to pull the driveshaft and actually move the u joint by hand to see if its binding.
littletrucker is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2014, 08:36 AM   #9
whiterhino
I'm not old, honest...
 
whiterhino's Avatar
 
Join Date: 03-07-06
Location: Davisburg MI
Posts: 20,746
iTrader: (21)
Mentioned: 8 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by littletrucker View Post
A u joint could be "tight" and still be bad, look for rust coming from one of the caps. you may have to pull the driveshaft and actually move the u joint by hand to see if its binding.
Correct. Must be in neutral, 2 hands, one on each yoke, move, wiggle, twist, push, pull, look for movement.
__________________
GLFWDA member since 1979.
Member Southern Michigan Rock Crawlers.
whiterhino is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2014, 04:45 PM   #10
TCxOUTLAW
Member
 
TCxOUTLAW's Avatar
 
Join Date: 10-22-13
Location: Traverse City
Posts: 31
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Well with all the cold temps we have been having up here and not having a garage I took it to a shop,said it wasn't my torqe converter (he didn't check it though) said my joints and everything else looked fine and he thinks its because its lifted..

Sent from my LGL55C using Tapatalk 2
TCxOUTLAW is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.13913 seconds with 32 queries