1989 F150 not starting - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 28th, 2013, 12:20 PM   #1
Zach4739
2005 Willys
 
Zach4739's Avatar
 
Join Date: 11-14-11
Location: Livonia
Posts: 746
iTrader: (1)
Mentioned: 1 Post(s)
Default 1989 F150 not starting

i just bought this thing pretty much for the tires (it had brand new 35x12.5 15 mud tires on it that are for sale) but i got it home and it only runs off the rear tank right now and i ran it out of gas then put gas into it now i cant get it to fire. is the fuel pump bad? any tricks to see if its getting fuel?

also any info on this thing would be nice all i know is its a 5.slow 4x4 auto.. what kind of axles, trans, tcase does it have. the tcase didnt have a badge on it. and its got that weird independent front axle.
Zach4739 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old September 28th, 2013, 08:22 PM   #2
booblinker
Trailer Trash
 
booblinker's Avatar
 
Join Date: 10-29-06
Location: Leonard, mi
Posts: 10,073
iTrader: (5)
Mentioned: 1 Post(s)
Send a message via AIM to booblinker
Default

Make sure you have the switch flipped to the correct tank.
__________________
-2001 Tahoe original 5.3 4x4 only 435k
-Down to 2 three wheelers
-1985 V65 Magna
-1978 F100
-1973 CT70 with 125cc motor
booblinker is online now   Reply With Quote
Old September 29th, 2013, 02:26 PM   #3
Zach4739
2005 Willys
 
Zach4739's Avatar
 
Join Date: 11-14-11
Location: Livonia
Posts: 746
iTrader: (1)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

i got it running. all the sudden it fired up

would still like some info on this thing if anyone builds these or knows about them
Zach4739 is offline   Reply With Quote
Old October 25th, 2013, 11:20 AM   #4
mattt8430
Senior Member
 
Join Date: 09-20-11
Location: romulus mi
Posts: 135
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Check the pig tail on the fuel pump and ecm they should be right next to each other ones green and ones black think the fuel is green if memory serves me correctly the wires on the bottom corrode and make a half ass connection
mattt8430 is offline   Reply With Quote
Old November 15th, 2013, 02:41 PM   #5
mattt8430
Senior Member
 
Join Date: 09-20-11
Location: romulus mi
Posts: 135
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Any luck??
mattt8430 is offline   Reply With Quote
Old November 15th, 2013, 09:05 PM   #6
blackbronco92
300 Inline 6
 
blackbronco92's Avatar
 
Join Date: 01-28-09
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 479
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Rear axle is Ford 8.8
Front axle is TTB D44

Transfer case would be BW1356

Trans. could be C6, AOD, or E4OD. C6 is 3-speed and unlikely for a 5.0 truck. AOD was most common for '89. E4OD would have an electronic O/D OFF switch on dash.

TTB Front axle's are tricky things.. if the truck was beat with 35's, that TTB is probably begging for attention.
blackbronco92 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.12607 seconds with 38 queries