XJ: electrical issues - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 22nd, 2013, 08:40 PM   #1
98ZJ318
RIP 2-15 12:20 AM
 
98ZJ318's Avatar
 
Join Date: 06-05-08
Location: Kalamazoo/other
Posts: 1,637
iTrader: (11)
Mentioned: 0 Post(s)
Default electrical issues

99 xj, once i turn my right turn signal on and apply the brakes, the brake lense blinks with the blinker? Also, when i open a door on the passenger side the taillight lights up ( running lense and reverse bulb) and once i shut the door it obviously shuts off. Where do i begin?
98ZJ318 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old August 22nd, 2013, 08:43 PM   #2
Lousypirate
Yo
 
Lousypirate's Avatar
 
Join Date: 02-11-08
Location: Marne 49435
Posts: 10,848
iTrader: (31)
Mentioned: 26 Post(s)
Default

http://www.naxja.org/forum/showthread.php?t=972633
Quote:
Originally Posted by 98ZJ318 View Post
99 xj, once i turn my right turn signal on and apply the brakes, the brake lense blinks with the blinker? Also, when i open a door on the passenger side the taillight lights up ( running lense and reverse bulb) and once i shut the door it obviously shuts off. Where do i begin?
Edit, It might not be that. I may or may not be drunk posting, I haven't decided yet
__________________
2003 gmc 1500hd quadrasteer "Miley"
2000 jeep cherokee "Herman"
1977 Ranger 150a bass boat
1987 Yamaha Moto 4 quad
Lousypirate is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2013, 09:01 PM   #3
98ZJ318
RIP 2-15 12:20 AM
 
98ZJ318's Avatar
 
Join Date: 06-05-08
Location: Kalamazoo/other
Posts: 1,637
iTrader: (11)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Thanks for the link, would a bad multifunction switch cause that? I'm thinking it might be more or less electrical issue and or wiring however, the multifunction switch doesnt click off after completing a turn....
98ZJ318 is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2013, 09:02 PM   #4
Lousypirate
Yo
 
Lousypirate's Avatar
 
Join Date: 02-11-08
Location: Marne 49435
Posts: 10,848
iTrader: (31)
Mentioned: 26 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by 98ZJ318 View Post
Thanks for the link, would a bad multifunction switch cause that? I'm thinking it might be more or less electrical issue and or wiring however, the multifunction switch doesnt click off after completing a turn....
I remember it happening to my Fiancee's XJ, I think I just hit a bunch of things like Jeremy Clarkston and it fixed itself...

I don't think I was yelling POWER while doing it though
__________________
2003 gmc 1500hd quadrasteer "Miley"
2000 jeep cherokee "Herman"
1977 Ranger 150a bass boat
1987 Yamaha Moto 4 quad
Lousypirate is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2013, 09:14 PM   #5
98ZJ318
RIP 2-15 12:20 AM
 
98ZJ318's Avatar
 
Join Date: 06-05-08
Location: Kalamazoo/other
Posts: 1,637
iTrader: (11)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Lousypirate View Post
I remember it happening to my Fiancee's XJ, I think I just hit a bunch of things like Jeremy Clarkston and it fixed itself...

I don't think I was yelling POWER while doing it though
hmmm..
98ZJ318 is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2013, 09:14 PM   #6
concreteguy82
Yeah Buddy!!
 
concreteguy82's Avatar
 
Join Date: 03-01-11
Location: Clio, Michigan
Posts: 2,882
iTrader: (4)
Mentioned: 3 Post(s)
Default

Check your ground wires. Bad ground will do crazy shit.
concreteguy82 is offline   Reply With Quote
Old September 18th, 2013, 12:24 AM   #7
warner
oops, shit happens.....
 
warner's Avatar
 
Join Date: 09-24-08
Location: brighton/howell MI
Posts: 2,124
iTrader: (31)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

do you have trailer wiring it? and check the grounds on the drivers side all the way in the back, behind the plastic ware the spare tire used to be.
warner is offline   Reply With Quote
Old September 18th, 2013, 09:07 PM   #8
98ZJ318
RIP 2-15 12:20 AM
 
98ZJ318's Avatar
 
Join Date: 06-05-08
Location: Kalamazoo/other
Posts: 1,637
iTrader: (11)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by warner View Post
do you have trailer wiring it? and check the grounds on the drivers side all the way in the back, behind the plastic ware the spare tire used to be.
Turned out to be a ground issue to the passenger taillight. Rewired in ground to chassis and bam properly working brake and turn signal
98ZJ318 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.14348 seconds with 45 queries