Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old July 30th, 2013, 12:38 PM   #1
Sandals
Fucking Zen as Shit
 
Sandals's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Lindenhurst, IL
Posts: 15,254
iTrader: (7)
Hood Won't latch

2001 WJ.

For some reason the hood will not fully latch, it will catch on the secondary one (that you pull with the lever to open it) but not the main one that keep it fully down.

It has enough travel, i even screwed in the leveling adjusters to make sure.

The latch does not seem to have any fore and aft play in it.

Is there a spring or latch mechanism in the primary that is connected to the interior pull that may be causing issues?
Sandals is offline   Reply With Quote
Old July 30th, 2013, 08:29 PM   #2
WACKO1
2000 xj
 
WACKO1's Avatar
 
Join Date: 05-06-13
Location: waterford mi
Posts: 475
iTrader: (2)
is the release handle loose,if so open hood and look at latch.see the spring if their is a lever with the spring hooked to it is to the left.take a screw driver and push the lever to the right side of vechile and spray with lube
WACKO1 is offline   Reply With Quote
Old July 30th, 2013, 08:33 PM   #3
GREASYHANDS
Bloody Knuckles
 
GREASYHANDS's Avatar
 
Join Date: 03-16-09
Location: Nunica
Posts: 11,616
iTrader: (27)
Lube fo sho, then wurk it around with the shaft of your tool. Once it be well lubricated try popping it in again
__________________
Bare Bones Offroad
RIP FS4L
2 old xj's
Meow
GREASYHANDS is online now   Reply With Quote
Old July 30th, 2013, 08:37 PM   #4
cmetzg03
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
 
cmetzg03's Avatar
 
Join Date: 04-30-11
Location: White Lake/roscommon
Posts: 4,389
iTrader: (6)
Quote:
Originally Posted by GREASYHANDS View Post
Lube fo sho, then wurk it around with the shaft of your tool. Once it be well lubricated try popping it in again
That's what she said.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sol Goode View Post
Man, this site was so much better before cmetzg03 joined
cmetzg03 is online now   Reply With Quote
Old August 4th, 2013, 11:22 PM   #5
X-Rated
Newbie
 
Join Date: 08-04-13
Location: VT
Posts: 15
iTrader: (0)
Had the same thing goin on with an XJ, took apart, cleaned and lubed, put back together and same prob. I ended up shortening that fat wire that goes from center bracket to latch on the side that wouldnt hook about an inch by bending a "Z" into it. Worked fine then.

Idk if your WJ has the exact same latch set up tho
X-Rated is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.10944 seconds with 22 queries