Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old June 17th, 2013, 09:23 PM   #1
89TBIguy
slowly but surely
 
89TBIguy's Avatar
 
Join Date: 01-16-12
Location: Mt Pleasant, MI
Posts: 205
iTrader: (0)
Angry 700r4 Slipping on downshift

So I've built my truck knowing full well the trans toast, I finally got the truck semi where it needs to be about two months ago. I End up with a trans off Craigslist (First Mistake). They guy seemed trustworthy and told me he would refund my money or give be another if it didn't work as he owned a scrapyard. Spend a weekend putting it it with a family friend (GM mechanic with/30 yrs experience) added new fluid, tv cable adjusted correctly

Pull it off the hoist and I have all forward gears but no reverse, broken sunshell assuming. Anyways, pulled it back out and have been trying to get in touch with the guy and get no response. With a dune trip upcoming I decide im sick of dealing with this and take my old trans in to get bench rebuild (shift kit, vette servos, new converter etc). Get it in the truck the day before I leave and everything seems as it should. The first hill I climb at the dunes it runs great, everyone after that, as it downshifts rpm's drop and and trans seems to disengage/slip providing no power to the wheels, half hour later its on the trailer for the rest of the weekend.

So after getting two more opinions from well respected people I determine my install was correct as was the TV cable adjustment. Back to the trans shop. I explain my issues, the owner says ok, he'll make it right...ok cool. Almost three weeks later (today) I get it back and have the same exact issue . I also have a new dent in my driverside front quarter panel. Yes my truck is ugly as hell but putting a dent in my truck and expecting me not to notice its like hitting on my girlfriend and expecting me to mind my business.

Any suggestions on what might be causing the issue as my trans shop seems to have no F-ing clue and not to mention is slower than a turtle in carmel.

End rant/novel
89TBIguy is offline   Reply With Quote
Old June 19th, 2013, 05:45 AM   #2
89TBIguy
slowly but surely
 
89TBIguy's Avatar
 
Join Date: 01-16-12
Location: Mt Pleasant, MI
Posts: 205
iTrader: (0)
Anyone have any ideas? Its headed back there this week and id like it to be the last time..
89TBIguy is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2013, 05:37 PM   #3
TboneK1500Z28
Senior Member
 
Join Date: 09-22-11
Location: Clinton Township
Posts: 426
iTrader: (1)
how big is your motor, cam etc? do you need a stall not sure if that would do it or not. otherwise something wasnt put baclk together right.
TboneK1500Z28 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.07921 seconds with 16 queries