hydro assist help - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > General Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 13th, 2012, 09:32 AM   #1
vickiebrian
Senior Member
 
vickiebrian's Avatar
 
Join Date: 03-22-09
Location: delton/mi
Posts: 143
iTrader: (4)
Mentioned: 0 Post(s)
Default hydro assist help

I have my system all hooked up, and testing and it appears to be working, but every time I shut the engine off, it starts pushing fluid out the cap, it doesnt matter if its turned left right or center. any suggestions
vickiebrian is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old June 14th, 2012, 01:56 PM   #2
worknjoe
Newbie
 
worknjoe's Avatar
 
Join Date: 11-11-10
Location: Sturgis, MI
Posts: 28
iTrader: (4)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Sounds like you still have air trapped. Keep bleeding turning lock to lock.
worknjoe is offline   Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 02:16 PM   #3
joe_jeep
welfare wheeler
 
joe_jeep's Avatar
 
Join Date: 03-03-06
Location: hazel park, mi
Posts: 5,678
iTrader: (37)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via Yahoo to joe_jeep
Default

put the whole jeep up on stands, tires off the ground. keep it level.
cycle the wheel back and forth to full lock many many times.
see if any air bubbles appear in the fluid.
it can take a long time to get all the air bubbles out.
joe_jeep is offline   Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 01:51 AM   #4
vickiebrian
Senior Member
 
vickiebrian's Avatar
 
Join Date: 03-22-09
Location: delton/mi
Posts: 143
iTrader: (4)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Air in the system seams to have been the problem, after sitting overnight I cycled steering back and forth and saw multiple air bubbles, I think I have it worked out. Thanks
vickiebrian is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > General Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.10404 seconds with 32 queries