Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old April 18th, 2012, 08:28 PM   #1
dakotaguy1
DODGE POWER!
 
dakotaguy1's Avatar
 
Join Date: 07-07-07
Location: White Lake,MI
Posts: 1,772
iTrader: (17)
Send a message via AIM to dakotaguy1
1998 dodge ram wont start

Hi i have a 1998 dodge ram with the 5.9 that wont start. I just swapped in a different motor and got it all hooked up and it cranks over but will not start. Also the fuel pump is not kicking on and i have no spark. I noticed on the dash the odometer is blinking,the security light is on, air bag light, and seat belt light are on. also i cant remember if it beeped like this before but when you first put the key in and turn it it beeps 6 times then stops then 4 more times after that then 2 after that. I did the check through the odometer and the codes 920, 921, 940, 950, and 999 come up. I think it could be the ECU but before i do that does anybody have any other ideas? thanks
dakotaguy1 is offline   Reply With Quote
Old April 20th, 2012, 12:14 PM   #2
dakotaguy1
DODGE POWER!
 
dakotaguy1's Avatar
 
Join Date: 07-07-07
Location: White Lake,MI
Posts: 1,772
iTrader: (17)
Send a message via AIM to dakotaguy1
nobody
dakotaguy1 is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 12:15 AM   #3
dakotaguy1
DODGE POWER!
 
dakotaguy1's Avatar
 
Join Date: 07-07-07
Location: White Lake,MI
Posts: 1,772
iTrader: (17)
Send a message via AIM to dakotaguy1
top
dakotaguy1 is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 08:16 AM   #4
Mr. Beefy
Randy did it.
 
Mr. Beefy's Avatar
 
Join Date: 01-11-07
Location: Sault Ste. Marie
Posts: 10,048
iTrader: (19)
Sounds like ECU to me... Good luck
__________________

Dakota Truggy Tons and 43's
07 CTD tow pig With the goodies

Thank you to Jeeperz Creeperz Off Road

Cool stuff at Ironman Offroad
Mr. Beefy is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 08:41 AM   #5
JeepInABox
Jeep yard art collector.
 
JeepInABox's Avatar
 
Join Date: 10-25-07
Location: Fenton
Posts: 2,265
iTrader: (8)
Did you use the old flywheel or the one off the new engine? Sounds like bad or no crank signal.
JeepInABox is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2012, 03:34 PM   #6
rammanriley
Senior Member
 
rammanriley's Avatar
 
Join Date: 09-26-11
Location: Macomb twp
Posts: 588
iTrader: (0)
Figure out why the Security light is on and go from there.
rammanriley is offline   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 02:11 AM   #7
buddyayres
DAAM Racing
 
buddyayres's Avatar
 
Join Date: 01-21-09
Location: lake odessa/MI
Posts: 414
iTrader: (0)
Send a message via AIM to buddyayres Send a message via MSN to buddyayres Send a message via Yahoo to buddyayres
i don't have an answer for you but go over to dodgetalk.com and ask you question over their. they have so many people that are all about those second gen rams. thats where i go when i have a question.
buddyayres is offline   Reply With Quote
Old April 29th, 2012, 02:35 AM   #8
isuzutruggy?
Kreepy Krawlerz Off Road
 
isuzutruggy?'s Avatar
 
Join Date: 10-15-09
Location: traverse city michigan
Posts: 644
iTrader: (4)
Sounds like cps
isuzutruggy? is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.11003 seconds with 28 queries