Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old April 13th, 2012, 07:53 AM   #1
kickstand
sHaMoNe!
 
kickstand's Avatar
 
Join Date: 09-20-06
Location: fenton
Posts: 30,095
iTrader: (46)
Testing Accelerator Positioning sensor 7.3 superduty

Looks like my pedal sensor is going out, bones recommended I test it, I am going to do so this weekend/evening. Any write ups out there? I am electrical stupid. i realize it's just use the multimeter and test this...but which wires do I poke? Anyone with a scanner that can just plug in and read this for the dumb guy?

I have also read to replace the whole assembly not just the sensor? why for? Can't seem to find an answer.

Anyone have this happen and what was your course of action?

Seems pretty straight forward, also seems common.

Last edited by kickstand; April 13th, 2012 at 08:35 AM.
kickstand is online now   Reply With Quote
Old April 15th, 2012, 08:22 PM   #2
kickstand
sHaMoNe!
 
kickstand's Avatar
 
Join Date: 09-20-06
Location: fenton
Posts: 30,095
iTrader: (46)
part#699-200 $54 at Auto Value, fixed my issue.

Other guys mentioned having to pump the accelerator a few times and the shitty sensor would start working again, mine did this as well, just a little heads up in case anyone encounters the same issues.
kickstand is online now   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.05585 seconds with 14 queries