02 Neon Idle question - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 19th, 2012, 06:38 PM   #1
Timmy
Senior Member
 
Timmy's Avatar
 
Join Date: 01-04-06
Location: Oxtucky
Posts: 1,009
iTrader: (5)
Mentioned: 2 Post(s)
Default 02 Neon Idle question

I just picked up a 02 neon with 69k on it. When I pull up to a red light or stop sign the idle gets really ruff. I have done some looking online and here is what I have found.

It could either have to do with needing to have the trans CPU re-programmed or the timing belt jumped a tooth. It s not throwing any codes. I had that checked at auto zone and also did the key in the on-off-on-off- on position and it didn't show any codes. Some people are also saying something about the motor mounts.

Any help would be appreciated, also if anyone is a Dodge tech and could let me now what it would cost to have the trans reprogrammed.
Timmy is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 19th, 2012, 07:34 PM   #2
joe_jeep
welfare wheeler
 
joe_jeep's Avatar
 
Join Date: 03-03-06
Location: hazel park, mi
Posts: 5,864
iTrader: (37)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via Yahoo to joe_jeep
Default

my 04 runs good, but gets a little slow bumpy idle sometimes if you sit at a light for a while. mine has a brand new head, and timing belt.
it has not jumped a tooth. mine has 144k, so i thought it was just getting old. it has thrown no codes. it gets killer mpg's. rolls down the hiway very well for a car with so many miles.

its an interference engine. if it jumped a tooth, i dont think it would run?
if it did run, it would run real bad i bet. 4 bangers dont like being out of time.
normally you will know when it aint right.

you might be on to something with the tcm re-flash though.
joe_jeep is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.07520 seconds with 28 queries