01 Blazer belt noise - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 27th, 2011, 09:33 PM   #1
chevykid389
Member
 
chevykid389's Avatar
 
Join Date: 11-20-08
Location: Waterford, Michigan
Posts: 36
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 01 Blazer belt noise

hows it going having a squealing problem coming from my belt on my 01 blazer 4.3 liter and im trying to get some input as to what I should check next
my alternator went bad a few days ago so I went to replace it along with a new belt to hopefully try and take care of this belt noise. after replacing the alternator and belt everything was fine for about 2 hours. after 2 hours of driving the belt noise has come back. since then ive replaced the belt again along with the idler pulley and belt tensioner and its still making a lot of noise. ive also spun every pulley and haven't heard a thing. anybody else with a 4.3 have a similar problem any advice would be great
chevykid389 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 28th, 2011, 03:31 PM   #2
ScOoTeR
hoo dat. wat.
 
ScOoTeR's Avatar
 
Join Date: 11-09-05
Location: Howell
Posts: 21,579
iTrader: (36)
Mentioned: 10 Post(s)
Default

You have A/C? The bearing is going in my van and makes more of a growling noise, but sometimes it squeels.
__________________
@clarkstoncracker
ScOoTeR is offline   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 03:50 PM   #3
94cherokeemike
IT'S A XJ THING
 
94cherokeemike's Avatar
 
Join Date: 05-18-08
Location: Waterford, Michigan
Posts: 1,216
iTrader: (30)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

did u buy the cheap belt or the expensive belt?
94cherokeemike is offline   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 06:19 PM   #4
chevykid389
Member
 
chevykid389's Avatar
 
Join Date: 11-20-08
Location: Waterford, Michigan
Posts: 36
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Well I tried almost every type Of belt u can try and it's def not the ac compressor
chevykid389 is offline   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 06:30 PM   #5
ChevyRacer1981
Throw'in turtles........
 
ChevyRacer1981's Avatar
 
Join Date: 05-07-08
Location: Sagnasty / MI
Posts: 2,360
iTrader: (32)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

idler pulley. Bearings going out in it or dry? Happened to my GFs Jimmy.
ChevyRacer1981 is offline   Reply With Quote
Old December 28th, 2011, 08:48 PM   #6
KILLER"B"468
Yankabilly
 
KILLER"B"468's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Hendersonville Tn.
Posts: 7,945
iTrader: (19)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Is it the correct size and not to loose?
__________________
being on the eastern edge of the central time zone sucks...it gets dark WAY to early.

Quote:
Originally Posted by jeepbrattt View Post
An occasional jello or vasoline wrestling match isn't out of the question either.
KILLER"B"468 is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2011, 05:44 PM   #7
chevykid389
Member
 
chevykid389's Avatar
 
Join Date: 11-20-08
Location: Waterford, Michigan
Posts: 36
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Replaced the idler and everything seems right noise goes away when new belt is installed then comes back shortly after
chevykid389 is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2011, 08:56 PM   #8
mcampau
Member
 
Join Date: 12-19-11
Location: Wyoming, MI
Posts: 35
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Did you check alignment of all the pulleys with a straight edge or something similar?
mcampau is offline   Reply With Quote
Old December 30th, 2011, 08:41 AM   #9
chevykid389
Member
 
chevykid389's Avatar
 
Join Date: 11-20-08
Location: Waterford, Michigan
Posts: 36
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by mcampau View Post
Did you check alignment of all the pulleys with a straight edge or something similar?
will try this today
chevykid389 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.14039 seconds with 47 queries