full time np203 from a ford to a chevy - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 22nd, 2011, 04:44 PM   #1
Thetreeguy
Newbie
 
Join Date: 11-21-11
Location: rochester hills mi
Posts: 7
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default full time np203 from a ford to a chevy

is it possible for a np 203 t-case from a ford bolt right up to a chevy? ( my 77 c-10's tcase is slipping the full time 4x4 isn't working, i found a used but working np203 but its off a ford. I have a 350 trans
Thetreeguy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 23rd, 2011, 06:05 AM   #2
RADRICK
Senior Member
 
RADRICK's Avatar
 
Join Date: 04-28-09
Location: Galien, Mi
Posts: 455
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

It is possible for the t-case to be adapted but it would require a diffrent input shaft & an adapter [if anybody makes them?] The spline count and bolt pattern are diffrent. It would probally be cheaper to repair the one you have. If you can explain the problem better maybe someone here could help diagnose the problem. I've never heard of a 203 slipping. BTW you have a
K10, a C10 is 2WD.
RADRICK is offline   Reply With Quote
Old November 26th, 2011, 07:22 PM   #3
Thetreeguy
Newbie
 
Join Date: 11-21-11
Location: rochester hills mi
Posts: 7
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default reply to whats going on

it seems to be slipping, its a full time 4x4 but can't feel the difference when turning , so i dropped the plow on it and tried to push a few larger logs around my yard and it wouldny engage the back passenger tire just kept spinning, the front wouldn't engage. I just bought the truck a few weeks ago and need it for plowing and don't have time to spend ripping it apart and rebuilding it not to mention the lack of funds. I have been able to locate a few in junk yards but they want 225.00 and i'd hate to buy something that there isn't any way to check and see if it is in good working order. as for the existing problem, i'm not hearing any grinding or clinking noises so i don't think the chain is slipping, maybe broken but i'm not sure. I've never had to deal with any tcase problems before....<------noobie :)
Thetreeguy is offline   Reply With Quote
Old November 27th, 2011, 06:16 AM   #4
RADRICK
Senior Member
 
RADRICK's Avatar
 
Join Date: 04-28-09
Location: Galien, Mi
Posts: 455
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Could be a problem in the front axle also. Does the front axle have locking hubs, or drive flanges?

Last edited by RADRICK; November 27th, 2011 at 01:57 PM.
RADRICK is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
Tags
bolt pattern, np203, transfer case

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.12307 seconds with 32 queries