Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old July 28th, 2013, 08:33 AM   #1
chuck202003
Senior Member
 
chuck202003's Avatar
 
Join Date: 09-16-11
Location: Cheboygan
Posts: 151
iTrader: (0)
2000 S-10 2.2L Backfire and Missing

I was driving to work and my truck backfired really loud then shut off. I pulled over and my vehicle would not start. After a couple minutes I tryed again and it backfired loud again then started up. But now it is running really bad almost like it is only running on 2 cylinders. Spit and sputtering sounds like an old John Deere tractor. It runs but has very little power to move it self. Any clues on what it may be?
chuck202003 is offline   Reply With Quote
Old July 28th, 2013, 08:52 AM   #2
cmays03
BUILD BY ME NOT BOUGHT!
 
Join Date: 02-20-09
Location: frankenmuth
Posts: 455
iTrader: (5)
I would guess it jumped timing. A friend of mine has the same truck and had the same issue and it was the timing chain. It has chain guides and they wear out and the chain gets sloppy and will jump. His guide shattered and took the chain out. I would bet that is whats wrong.
cmays03 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.09119 seconds with 16 queries