90 ranger with brake issues!!! - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 5th, 2011, 10:29 PM   #1
phillie86
Newbie
 
Join Date: 02-23-09
Location: Scottville,MI
Posts: 3
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 90 ranger with brake issues!!!

okay so heres the problem... the truck had 2 blown brake line so i by past the rear brakes and made it so it only has front brakes. replaced front brake line and bleed the master cylinder and brakes line. but i still don't have brakes. when truck isn't running its got lots of pressure behind break peddle. as soon as you start truck it goes straight to the floor??? drivers side caliper is froze up alil... could that be problem? or should i run brake line to rear again? or maybe brake booster? iv fixed other vehicles this way before and never had this... anyone have any ideas or had/seen this issue before and have an idea of what it is? i need to know by tomorrow morning cause im fixing tomorrow! someone please help!
phillie86 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old October 6th, 2011, 07:00 AM   #2
Elvis13
Senior Member
 
Join Date: 05-15-11
Location: Addison Township, MI
Posts: 1,180
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I'm not exactly sure how you by past? the rears but you probably trapped air in that you have not bled.
Elvis13 is offline   Reply With Quote
Old October 6th, 2011, 11:24 AM   #3
phillie86
Newbie
 
Join Date: 02-23-09
Location: Scottville,MI
Posts: 3
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

by by past i mean that i plugged the outlet on master cylinder then bleed it. i think im going to try running a line to rear like i should have to began with and see what it does. if it still doesn't work then what else could it be?
phillie86 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.12463 seconds with 29 queries