02 f250 powerstroke air conditioning - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 16th, 2011, 07:14 PM   #1
94transam25th
Senior Member
 
94transam25th's Avatar
 
Join Date: 04-17-07
Location: Utica/MI
Posts: 757
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 02 f250 powerstroke air conditioning

I have been having trouble with my air conditioning on my 02 f250. I filled it with freon and have checked the a/c clutch fuse but my air conditioning clutch will not engage.

Is there anything else i should look at? maybe a relay for the air conditioning?

thanks,
Brandon
94transam25th is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old June 16th, 2011, 07:39 PM   #2
crossedup1
Member
 
crossedup1's Avatar
 
Join Date: 10-12-10
Location: roscommon mi
Posts: 80
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

power the clutch with a 12 DcV source and supply a ground and see if it locks up
crossedup1 is offline   Reply With Quote
Old June 17th, 2011, 12:31 PM   #3
davidkassie
Senior Member
 
davidkassie's Avatar
 
Join Date: 01-29-09
Location: coloma michigan
Posts: 821
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

sounds silly, but, if you have any cylinder missfire codes, mainly po310-po318, ignition primary circuit problem, it will shut down a/c due to emissions, crazy, but burnt on this one before
davidkassie is offline   Reply With Quote
Old June 17th, 2011, 01:25 PM   #4
Jeeperz Creeperz
GL 4x4 Vendors
 
Jeeperz Creeperz's Avatar
 
Join Date: 11-08-05
Location: Wyandotte, MI
Posts: 3,127
iTrader: (13)
Mentioned: 1 Post(s)
Send a message via ICQ to Jeeperz Creeperz Send a message via AIM to Jeeperz Creeperz Send a message via MSN to Jeeperz Creeperz Send a message via Yahoo to Jeeperz Creeperz
Default

Quote:
Originally Posted by 94transam25th View Post
I filled it with freon
How did you charge it? Do you have the correct amount in the system?

Have you jumped the low pressure cycling switch?

If you have the correct charge in the system, I'd find an electrical diagram and trace it down from there. It's a pretty simple system electrically.
Jeeperz Creeperz is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.09079 seconds with 32 queries