help 95 s-10 bazer t-case no shift, electronic - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 8th, 2005, 09:22 PM   #1
Tonka
Senior Member
 
Join Date: 11-05-05
Location: Attica, Mi.
Posts: 2,063
iTrader: (9)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
Default help 95 s-10 bazer t-case no shift, electronic

My mom has a 1995 s-10 blazer.

She's having issued with the 4wd.

It has new switches, that have been tested and are good.

all I get is ckicking from the module behind the dash. and the 4hi nd low lights will flash and both stay on......

I'm looking for where to start looking for issues.
Tonka is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 8th, 2005, 10:46 PM   #2
GMCsonoma94
1 wheel peel
 
GMCsonoma94's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: michigan
Posts: 1,577
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to GMCsonoma94
Default

look into the shift motor, its a fairly comon problem. same thing happened to me. it has a circuit bored on it so the switches will click and try to send the message but the motor wont shift
GMCsonoma94 is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2005, 11:26 PM   #3
Mclovin
"The Situation"
 
Mclovin's Avatar
 
Join Date: 11-07-05
Location: Westland, Mi
Posts: 14,399
iTrader: (15)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Mclovin Send a message via Yahoo to Mclovin
Default

same thing happened to me and the whole t case was bad
Mclovin is offline   Reply With Quote
Old December 8th, 2005, 11:44 PM   #4
Chop
Mischievous Badger
 
Chop's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Fenton Mi
Posts: 5,834
iTrader: (31)
Mentioned: 3 Post(s)
Send a message via AIM to Chop
Default

Quote:
Originally Posted by GMCsonoma94
look into the shift motor, its a fairly comon problem. same thing happened to me. it has a circuit bored on it so the switches will click and try to send the message but the motor wont shift
big X2 to that one
Chop is offline   Reply With Quote
Old December 9th, 2005, 12:38 PM   #5
Tonka
Senior Member
 
Join Date: 11-05-05
Location: Attica, Mi.
Posts: 2,063
iTrader: (9)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
Default

Thanks Guys! I'll look into it later today.

Normally I'd just tear into something and figure it out, but It's my mom's, and I don't want her to have to be stuck home.
Tonka is offline   Reply With Quote
Old December 9th, 2005, 01:05 PM   #6
jeepfreak81
81 inches of fun
 
jeepfreak81's Avatar
 
Join Date: 11-10-05
Location: Lennon, Mi
Posts: 12,384
iTrader: (23)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via AIM to jeepfreak81 Send a message via MSN to jeepfreak81 Send a message via Yahoo to jeepfreak81
Default

Im not positive of it, but didnt the electronic shift t-case s-10s still use a NP231, if so maybe there is Ice jamming up the linkage to the shift motor...
jeepfreak81 is offline   Reply With Quote
Old December 9th, 2005, 02:45 PM   #7
Yetti
Buy a Fiat! Save the UAW!
 
Yetti's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: 20 minutes south of Hell...
Posts: 14,388
iTrader: (10)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

theres no external linkage. the motor mounts right to the case
__________________
Yetti
Yetti is offline   Reply With Quote
Old December 9th, 2005, 02:47 PM   #8
Yetti
Buy a Fiat! Save the UAW!
 
Yetti's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: 20 minutes south of Hell...
Posts: 14,388
iTrader: (10)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

http://www.photodump.com/viewer/Yett...ble-codes.html
__________________
Yetti
Yetti is offline   Reply With Quote
Old December 9th, 2005, 02:58 PM   #9
Yetti
Buy a Fiat! Save the UAW!
 
Yetti's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: 20 minutes south of Hell...
Posts: 14,388
iTrader: (10)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

http://www.photodump.com/viewer/Yett...e-codes-2.html
__________________
Yetti
Yetti is offline   Reply With Quote
Old December 11th, 2005, 01:16 PM   #10
Tonka
Senior Member
 
Join Date: 11-05-05
Location: Attica, Mi.
Posts: 2,063
iTrader: (9)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
Default

Thanks Yetti!
Tonka is offline   Reply With Quote
Old February 13th, 2006, 12:21 PM   #11
KaiserJeep
boogidy boogidy boo
 
KaiserJeep's Avatar
 
Join Date: 11-09-05
Location: Muskegon
Posts: 1,549
iTrader: (1)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

if you did not figure it out my guess would be the vacume acutator under the battery. My 1996 did the same thing and the acutator was shot. I replaced it and it works like a champ now.
KaiserJeep is offline   Reply With Quote
Old February 13th, 2006, 04:44 PM   #12
Yetti
Buy a Fiat! Save the UAW!
 
Yetti's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: 20 minutes south of Hell...
Posts: 14,388
iTrader: (10)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by KaiserJeep
if you did not figure it out my guess would be the vacume acutator under the battery. My 1996 did the same thing and the acutator was shot. I replaced it and it works like a champ now.
thats just the front axle actuator, it has nothing to do with the flashing lights in the dash for the electronic shift 4x4.
__________________
Yetti
Yetti is offline   Reply With Quote
Old February 14th, 2006, 11:48 AM   #13
KaiserJeep
boogidy boogidy boo
 
KaiserJeep's Avatar
 
Join Date: 11-09-05
Location: Muskegon
Posts: 1,549
iTrader: (1)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

aight, well when my acutator went out, the 4x4 light flashed on the dash to tell me, "Hey, don't do anything stupid, you don't have 4x4" I checked the motor, fuses, etc and all was good. I replaced the acutator, light came on steady and I had 4x4.
KaiserJeep is offline   Reply With Quote
Old February 14th, 2006, 01:51 PM   #14
GMCsonoma94
1 wheel peel
 
GMCsonoma94's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: michigan
Posts: 1,577
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to GMCsonoma94
Default

Quote:
Originally Posted by KaiserJeep
aight, well when my acutator went out, the 4x4 light flashed on the dash to tell me, "Hey, don't do anything stupid, you don't have 4x4" I checked the motor, fuses, etc and all was good. I replaced the acutator, light came on steady and I had 4x4.
the light will flash untill then axle and t case are ingaged, but tonka has 2 lights flashing where you only had 1 im assuming. i had the same exact thing as tonka, where it flashed both high and low because it couldnt get anything to work.
GMCsonoma94 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.15405 seconds with 62 queries