4r70w help needed - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 2nd, 2011, 02:44 PM   #1
beaterk5
Senior Member
 
beaterk5's Avatar
 
Join Date: 12-21-07
Location: dansville-48819
Posts: 1,084
iTrader: (3)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via MSN to beaterk5
Default 4r70w help needed

i have a 97 f150 4.6 4x4 with the 4r70w and it seem's to pop out of 1st gear into a neutral-ish state if you give it any more than 1/4 throttle and will free rev. but if you let off the gas when it get's back down to about 1500 it will pop back in. now the next thing is if you place it in manual 1st it will not do this.... the trans fluid is still red and not burnt smelling. i did a filter and fluid with the recomended mercron v after this started to see if i could buy some time and it has not helped. the problem is worse once the trans is warm and im stumped on this one. also in manual 1st it dose not slip in 1st gear soo it is not a slipping problem
beaterk5 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.06106 seconds with 25 queries