. - Page 27 - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

Rig Builds and Pics Introduce your rig or post a buildup here.

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 13th, 2011, 08:37 AM   #521
feva4u
LCG
 
feva4u's Avatar
 
Join Date: 04-01-07
Location: Petoskey, MI
Posts: 10,498
iTrader: (12)
Mentioned: 6 Post(s)
Default

What did you do for oil control?
__________________
My Jeep
feva4u is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old April 13th, 2011, 08:50 AM   #522
SHARPMACHINE
F-U-CANCER!!!
 
SHARPMACHINE's Avatar
 
Join Date: 09-29-06
Location: MONTAGUE MI (BY THE SAND BOX)
Posts: 4,533
iTrader: (25)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by jeepbrattt View Post
No, we still plan on staying at your place Thurs night. Then to Badlands in the am.


Exhaust was an absolute nightmare.....after all the research on mufflers I ended up not using the Spintechs. There was so little room under there that they ended up having to do a 2 into 1 , single out on the passenger side. They ran a few ideas by me for the duals but this ended up to be the best option. Really....just glad it's done. Kevin will be putting the exhaust sensors in tonite and see how she sounds, runs and shifts. Hopefully all will be good and he will have time to build the bumpstops up a bit for me.
No room on the passengers side right? Did they end up using a SS muffler, I like mine. It is quieter than planned but, I like it now. How/where did they cross the drivers side over? We had to go in front of the oil pan sump on mine.
__________________
Hay, look at me... I have a signature.....



RIP FULLSIZE4LIFE
SHARPMACHINE is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 09:34 AM   #523
liv2mx
i like jungle gym's.
 
liv2mx's Avatar
 
Join Date: 11-10-05
Location: silver lake and up in the air building america
Posts: 11,266
iTrader: (4)
Mentioned: 6 Post(s)
Default

we are leaving late thursday night. meeting mike steele at mike r's house in zeeland. then going from there.
liv2mx is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 12:14 PM   #524
jeepbrattt
New car smell.....Mmmmmmm
 
Join Date: 05-31-08
Location: mi
Posts: 5,406
iTrader: (28)
Mentioned: 3 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by SHARPMACHINE View Post
No room on the passengers side right? Did they end up using a SS muffler, I like mine. It is quieter than planned but, I like it now. How/where did they cross the drivers side over? We had to go in front of the oil pan sump on mine.
I haven't seen it yet, but this is what I was told was done.
jeepbrattt is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 12:26 PM   #525
jeepbrattt
New car smell.....Mmmmmmm
 
Join Date: 05-31-08
Location: mi
Posts: 5,406
iTrader: (28)
Mentioned: 3 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by feva4u View Post
What did you do for oil control?


Nothing special, running the stock pan for now, will see how the pressure is this weekend, if it's an issue I will upgrade.
jeepbrattt is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 12:54 PM   #526
whiterhino
I'm not old, honest...
 
whiterhino's Avatar
 
Join Date: 03-07-06
Location: Davisburg MI
Posts: 22,368
iTrader: (22)
Mentioned: 28 Post(s)
Default

FYI, look at our Moab trip. I never lost oil pressure on any of those inclines using my stock corvette pan. And quite frankly, I don't want to get any steeper.

You will note in one of the early pics I stated that I found the point where I lost oil pressure. Come to find out, I was a pint low.
__________________
GLFWDA member since 1979.
Member Southern Michigan Rock Crawlers.
whiterhino is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 01:26 PM   #527
Haggar
Covered in mud...
 
Haggar's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Oxford, MI
Posts: 17,796
iTrader: (58)
Mentioned: 4 Post(s)
Default

Do you know which vette pan you have, Jim? Its the C6 LS2 pan? Not a C5 batwing....

I think I will use that also.
Haggar is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 01:45 PM   #528
whiterhino
I'm not old, honest...
 
whiterhino's Avatar
 
Join Date: 03-07-06
Location: Davisburg MI
Posts: 22,368
iTrader: (22)
Mentioned: 28 Post(s)
Default

I'm not sure. We should let Bryce weigh in.
__________________
GLFWDA member since 1979.
Member Southern Michigan Rock Crawlers.
whiterhino is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 02:12 PM   #529
Haggar
Covered in mud...
 
Haggar's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Oxford, MI
Posts: 17,796
iTrader: (58)
Mentioned: 4 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by whiterhino View Post
I'm not sure. We should let Bryce weigh in.
I heard he sold his stuff and was building a Honda Civic now....
Haggar is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 02:13 PM   #530
Haggar
Covered in mud...
 
Haggar's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Oxford, MI
Posts: 17,796
iTrader: (58)
Mentioned: 4 Post(s)
Default

or crawl under and read the GM part number thats likely stamped into it...
Haggar is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 03:10 PM   #531
whiterhino
I'm not old, honest...
 
whiterhino's Avatar
 
Join Date: 03-07-06
Location: Davisburg MI
Posts: 22,368
iTrader: (22)
Mentioned: 28 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Haggar View Post
or crawl under and read the GM part number thats likely stamped into it...
You're asking a lot there buddy.
__________________
GLFWDA member since 1979.
Member Southern Michigan Rock Crawlers.
whiterhino is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 03:11 PM   #532
John D
Senior Member
 
John D's Avatar
 
Join Date: 02-01-08
Location: Rockford, MI
Posts: 585
iTrader: (6)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

If it helps his case any, I would like to know too :)
John D is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 04:42 PM   #533
jeepbrattt
New car smell.....Mmmmmmm
 
Join Date: 05-31-08
Location: mi
Posts: 5,406
iTrader: (28)
Mentioned: 3 Post(s)
Default

02 sensor issue is this.....sensors are the square plugs, harness has the triangular plug. He will figure it out, either new sensors or swap the harness piece.
jeepbrattt is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 04:56 PM   #534
drew91xj
Senior Member
 
drew91xj's Avatar
 
Join Date: 04-02-06
Location: fremont, michigan
Posts: 1,733
iTrader: (9)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via MSN to drew91xj
Default

huh the old saying you cant put a sqare part in a round holds true lol... hope you guys get if figured out, and have a good time in attica
drew91xj is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 04:57 PM   #535
MusKegon_ZJ_gurl
Senior Member
 
MusKegon_ZJ_gurl's Avatar
 
Join Date: 05-10-08
Location: 49442
Posts: 17,292
iTrader: (6)
Mentioned: 8 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by drew91xj View Post
huh the old saying you cant put a sqare part in a round holds true lol
BS!
You're not using a big enough hammer.
__________________
http://www.glfwda.org/
MusKegon_ZJ_gurl is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 04:57 PM   #536
Haggar
Covered in mud...
 
Haggar's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Oxford, MI
Posts: 17,796
iTrader: (58)
Mentioned: 4 Post(s)
Default

And there were two types of square plugs too, one for 05, one for 06/07.

If you swap the plugs, do NOT solder and heat shrink them. If you must splice, you a crimp connector. You need to have oxygen to be able to travel in the line..
Haggar is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 08:27 PM   #537
fabricator
throttle jockey
 
fabricator's Avatar
 
Join Date: 08-15-06
Location: twin lake
Posts: 1,254
iTrader: (33)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

ok. trying to help becky finish this thing without having to spend a bunch more cash. all it needs is o2 sensors. heres the problem, the wire harness we are using is from an 05. it has a triangular shaped plug for the o2 sensors. they are both the same. in the box of parts she got with the motor was some foot long peices of down pipes that look like they bolt on the exhaust manifolds. they both have o2 sensors in them. they are square plug ins. one has a female plug on it and the other has a male plug on it. they will plug into each other. just went and looked at a harness my buddy has and was gonna steal the plug ins off from, but it has male plug ins for all 4 o2 sensors pre and post cat. not sure how she has a male and female sensor? starting to think these sensors arn't even for an ls motor? probably be best just to buy 2 new ones that fit the current harness?
fabricator is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 08:56 PM   #538
Christmas Cookie
rack tap re-rack click
 
Christmas Cookie's Avatar
 
Join Date: 07-10-07
Location: Genesee County
Posts: 13,530
iTrader: (40)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Haggar View Post
And there were two types of square plugs too, one for 05, one for 06/07.

If you swap the plugs, do NOT solder and heat shrink them. If you must splice, you a crimp connector. You need to have oxygen to be able to travel in the line..
wat? you do not need oxygen to travel through the insulation...I have changed ends on O2 sensors and soldered and heat shirked them with no problems
Christmas Cookie is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 08:58 PM   #539
MiNi Beast
Senior Member
 
MiNi Beast's Avatar
 
Join Date: 03-14-06
Location: Marquette, MI
Posts: 9,013
iTrader: (75)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

So the problem is the sensors themselves or the harness connector? Harness has original o2 plugs right... so then I would say just buy 2 new ones that match the harness. right?
MiNi Beast is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2011, 08:59 PM   #540
MusKegon_ZJ_gurl
Senior Member
 
MusKegon_ZJ_gurl's Avatar
 
Join Date: 05-10-08
Location: 49442
Posts: 17,292
iTrader: (6)
Mentioned: 8 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by High Center Hancho View Post
wat? you do not need oxygen to travel through the insulation...I have changed ends on O2 sensors and soldered and heat shirked them with no problems
That is because you are "High Center Hancho" it will not work for anyone else.
__________________
http://www.glfwda.org/
MusKegon_ZJ_gurl is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.25711 seconds with 81 queries