ford probe - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 5th, 2005, 09:54 PM   #1
bigblue2230
still goin
 
bigblue2230's Avatar
 
Join Date: 11-08-05
Location: Royal Oak
Posts: 940
iTrader: (11)
Mentioned: 0 Post(s)
Default ford probe

I know it isn't a truck, but it is a 95 ford probe with the 4 banger and an automatic (talk about slow) but the overdrive lite just started flashing and i've been told it started to run bad as well while this happened. does anyone know why this light might be flashing. it is my dads back home, and i'm trying to get an idea of where to start looking at when i get home.
bigblue2230 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 5th, 2005, 10:07 PM   #2
Monkeyevil
I <3 Miatas
 
Monkeyevil's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 8,987
iTrader: (16)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via AIM to Monkeyevil
Default

The autos in those cars are garbage. Blinky OD light usually means death.

The cheapest option would be a manual swap. It's documented pretty well at Probetalk.com your question probably is better answered there.

I was big into Probes before I got my Jeep, but I never had an auto so I'm not much help there. Any other questions about the 2.0 or 2.5 I can most likely answer.
__________________
JcrOffroad
Zoom Zoom!
Monkeyevil is offline   Reply With Quote
Old December 5th, 2005, 10:11 PM   #3
clarkstoncracker
lol
 
clarkstoncracker's Avatar
 
Join Date: 11-03-05
Location: OC - MI
Posts: 42,538
iTrader: (40)
Mentioned: 116 Post(s)
Send a message via AIM to clarkstoncracker
Default

Quote:
Originally Posted by monkeyevil
I was big into Probes before I got my Jeep
:tonka:


Back on topic, check out this link:
http://www.dustbury.com/626/trans.html

the 626 and your probe share the same transmission
__________________
clarkstoncracker is offline   Reply With Quote
Old December 5th, 2005, 10:21 PM   #4
Monkeyevil
I <3 Miatas
 
Monkeyevil's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 8,987
iTrader: (16)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via AIM to Monkeyevil
Default

Quote:
Originally Posted by clarkstoncracker
:tonka:
the 626 and your probe share the same transmission
The MX-6 has the same trans also.

Probes, MX6's and 626's have identical drivelines. Slightly different suspensions though.
__________________
JcrOffroad
Zoom Zoom!
Monkeyevil is offline   Reply With Quote
Old December 5th, 2005, 10:26 PM   #5
scottie
American Leyland??
 
scottie's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Sweet home Georgia on my mind
Posts: 8,489
iTrader: (2)
Mentioned: 1 Post(s)
Send a message via AIM to scottie
Default

we need mazda tech too for all those B2300 and B4000 Drivers
scottie is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.11617 seconds with 35 queries