Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old July 30th, 2010, 08:14 AM   #1
osteologation
Everyday I'm Shufflin'
 
osteologation's Avatar
 
Join Date: 03-31-08
Location: Caro, MI
Posts: 1,709
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 94 explorer issues

Longer you drive it the less it wants to rev. Not related to coolant temp. Changed plugs/wires, cat, mass air, fpr, fuel filter, o2, and coil. Good fuel pressure, vacuum when acting up. Runs awesome for about 15 min. More if its cooler outside. Then it starts hitting a rpm wall about 3500 and gets worse to where it will only idle. Shut off and restart and it will be slightly better let it sit for an hour and its normal. No codes are thrown. Egr tps? Idk. Thanks for any help. I havr another motor that ran and that's where parts except fuel filter are from. Compression is also over 120. Motor has 178k.

Sent from my HERO200 using Tapatalk
osteologation is offline   Reply With Quote
Old July 30th, 2010, 08:24 AM   #2
Shotgun
I only wheel comps.
 
Shotgun's Avatar
 
Join Date: 12-06-06
Location: Howard City
Posts: 26,434
iTrader: (6)
Mentioned: 6 Post(s)
Default

plugged cat?
Shotgun is offline   Reply With Quote
Old July 30th, 2010, 08:55 AM   #3
osteologation
Everyday I'm Shufflin'
 
osteologation's Avatar
 
Join Date: 03-31-08
Location: Caro, MI
Posts: 1,709
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

No cat, I said changed in post but its really a straight pipe

Sent from my HERO200 using Tapatalk
osteologation is offline   Reply With Quote
Old August 7th, 2010, 06:19 PM   #4
osteologation
Everyday I'm Shufflin'
 
osteologation's Avatar
 
Join Date: 03-31-08
Location: Caro, MI
Posts: 1,709
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

bump. any ideas? i don't wanna dump alot of money into this. i'm leaning towards the fuel pump. but i hate to think im going to waste money on it. I plan on getting rid of it pretty soon and i dont wanna sell a lemon.
osteologation is offline   Reply With Quote
Old August 8th, 2010, 02:53 PM   #5
muddywater
Stacks bring the awesome
 
muddywater's Avatar
 
Join Date: 01-14-07
Location: muskegon,mi
Posts: 5,380
iTrader: (15)
Mentioned: 1 Post(s)
Send a message via AIM to muddywater Send a message via Yahoo to muddywater
Default

sounds like its just getting hot. might have a faulty gauge saying its running cool but its really overheating. try a thermostat.
muddywater is offline   Reply With Quote
Old October 16th, 2010, 01:38 AM   #6
osteologation
Everyday I'm Shufflin'
 
osteologation's Avatar
 
Join Date: 03-31-08
Location: Caro, MI
Posts: 1,709
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

to update i got it fixed. was a fuel pump. the old one had the filter screen off the pump. rusn like a champ now.
osteologation is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.10114 seconds with 24 queries