1987 F150 start issue - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 25th, 2010, 01:32 PM   #1
lepp1892
WebWheeling1KeyAtaTime
 
lepp1892's Avatar
 
Join Date: 09-06-07
Location: Indianapolis, IN
Posts: 740
iTrader: (8)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 1987 F150 start issue

I just got an F150 with a 302. I had been sitting for a couple years and I can't get it running. I have checked spark and drained out all the old fuel out of the tank. I haven't checked to see if it is getting fuel to the engine for sure but it smells like it is getting fuel. It turns over fine but it wont actually run. Could it still be bad gas in the lines? Any help would be appreciated. Thanks

Last edited by lepp1892; August 26th, 2010 at 02:22 PM.
lepp1892 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old August 26th, 2010, 02:23 PM   #2
lepp1892
WebWheeling1KeyAtaTime
 
lepp1892's Avatar
 
Join Date: 09-06-07
Location: Indianapolis, IN
Posts: 740
iTrader: (8)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Well I'm a dummy and found out that its a 302 and not a 351...
lepp1892 is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2010, 02:30 PM   #3
extremajoe
the man,myth,legend
 
extremajoe's Avatar
 
Join Date: 06-29-10
Location: sturgisville
Posts: 662
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

It's a ford! that's the problem
extremajoe is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2010, 02:34 PM   #4
BigBert
Gone Huntin'
 
BigBert's Avatar
 
Join Date: 10-15-07
Location: Eaton Rapids
Posts: 138
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Yeah, Kyle it's a ford.... the issue is already circled. Try a bit of ether to see if she'll fire. The lines themselves will still hold a decent amount of fuel. Just be careful with the ether so she doesnt go boom. You can also squirt some fuel into the intake to determine whether it is fuel or spark related.
BigBert is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2010, 11:13 PM   #5
lepp1892
WebWheeling1KeyAtaTime
 
lepp1892's Avatar
 
Join Date: 09-06-07
Location: Indianapolis, IN
Posts: 740
iTrader: (8)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Ya... I know the big blue oval on the front is a big issue of mine... But I think I found the issue... There is an inline fuel pump or at least i think its a fuel pump that doesn't work
lepp1892 is offline   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 10:44 AM   #6
BigBert
Gone Huntin'
 
BigBert's Avatar
 
Join Date: 10-15-07
Location: Eaton Rapids
Posts: 138
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

ah, good deal
BigBert is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.12578 seconds with 38 queries