99 ranger brake prob - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 13th, 2010, 03:59 PM   #1
cloud9tj
Senior Member
 
cloud9tj's Avatar
 
Join Date: 01-10-09
Location: mattawan,Mi
Posts: 530
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 99 ranger brake prob

im having a problem with the left front brake on my 99 ranger.I have put new caliper a pads on it.what it does is sometimes when you hit the brakes you will almost get to a stop and the brake pedal goes soft and it pulls to the left no abs light comes on what am i doing wrong here
cloud9tj is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 13th, 2010, 04:01 PM   #2
87mopar
Web Wheeler :(
 
87mopar's Avatar
 
Join Date: 10-08-08
Location: Lansing
Posts: 1,663
iTrader: (10)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

is there air in the right side? bleed brakes first suggestion
__________________
"Insert Comedic and or ego boosting quote questioning another members sexual orientation here"
http://www.greatlakes4x4.com/imageho...60bd7ea6d9.gif
87mopar is offline   Reply With Quote
Old July 21st, 2010, 12:33 PM   #3
04 EDGE
Floor Shift Maddness!
 
04 EDGE's Avatar
 
Join Date: 01-08-08
Location: Westland Mi
Posts: 1,372
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to 04 EDGE
Default

Sounds like the ABS is getting a false trigger from a bad sensor.
04 EDGE is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2010, 03:47 PM   #4
Pop-Tart
RIP Collin
 
Pop-Tart's Avatar
 
Join Date: 12-10-08
Location: Wayland/Middleville, MI
Posts: 633
iTrader: (3)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by cloud9tj View Post
im having a problem with the left front brake on my 99 ranger.I have put new caliper a pads on it.what it does is sometimes when you hit the brakes you will almost get to a stop and the brake pedal goes soft and it pulls to the left no abs light comes on what am i doing wrong here
My 99 is doing the exact same thing!, my abs light is on but thats because I let the other side hang from the wire at some point i think.
Pop-Tart is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.14877 seconds with 32 queries