Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech > Jeep tech FAQ
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

Jeep tech FAQ Look here first!







Search
Reply
 
Thread Tools
Old December 2nd, 2005, 06:02 AM   #1
Tonka
YJ build in progress
 
Tonka's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Lapeer Township, Mi.
Posts: 2,062
iTrader: (9)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
tj heat selector issues and repairs

your tj stuck on defrost?
heat only work on certain speeds(if any) ?
click here.
http://www.jeepforum.com/forum/showt...6&page=1&pp=15
Tonka is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2006, 09:37 AM   #2
Mookie
Senior Member
 
Mookie's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Dearborn(home of hommous, Fattoush, tabbouli), Wayne County, Michigan
Posts: 678
iTrader: (4)
Send a message via AIM to Mookie Send a message via MSN to Mookie Send a message via Yahoo to Mookie
Im going to look up my vacuum lines but i do have one problem, I have 4 ports for vacuum lines to go into my intake manifold but only 2 hoses coming out. the open 2 holes are plugged but i do not know how many im actually supposed to have being used. why in the hell would i have 4 ports for only 2 to be used.
Mookie is offline   Reply With Quote
Old September 12th, 2006, 07:27 PM   #3
Tonka
YJ build in progress
 
Tonka's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Lapeer Township, Mi.
Posts: 2,062
iTrader: (9)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
Quote:
Originally Posted by Mookie
Im going to look up my vacuum lines but i do have one problem, I have 4 ports for vacuum lines to go into my intake manifold but only 2 hoses coming out. the open 2 holes are plugged but i do not know how many im actually supposed to have being used. why in the hell would i have 4 ports for only 2 to be used.
The manifolds were designed for multiple applications.
Some vehicles use the extra ports, others do not.
Tonka is offline   Reply With Quote
Old September 12th, 2006, 10:08 PM   #4
Mookie
Senior Member
 
Mookie's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Dearborn(home of hommous, Fattoush, tabbouli), Wayne County, Michigan
Posts: 678
iTrader: (4)
Send a message via AIM to Mookie Send a message via MSN to Mookie Send a message via Yahoo to Mookie
Quote:
Originally Posted by Tonka
The manifolds were designed for multiple applications.
Some vehicles use the extra ports, others do not.

is there a way that i can find out what i am/am not supposed to use? i have a 97 tj with ac and a 2.5 engine.
Mookie is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2006, 01:02 AM   #5
Tonka
YJ build in progress
 
Tonka's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Lapeer Township, Mi.
Posts: 2,062
iTrader: (9)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
Where are you located?

Has anything been messed with before?

Do you have a current issue
(say heat not working right) that you are trying to solve?
Tonka is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2006, 08:44 AM   #6
Mookie
Senior Member
 
Mookie's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Dearborn(home of hommous, Fattoush, tabbouli), Wayne County, Michigan
Posts: 678
iTrader: (4)
Send a message via AIM to Mookie Send a message via MSN to Mookie Send a message via Yahoo to Mookie
...

Quote:
Originally Posted by Tonka
Where are you located?
I'm in dearborn.
Quote:
Has anything been messed with before?
Not that im aware of, i bought the jeep in feb/march of this year during the week when the temps werent so bad
Quote:
Do you have a current issue
(say heat not working right) that you are trying to solve?
yeah, the blower doesnt blow the heat out of the right vents and im looking to see where that problem is, the heat also doesnt blow so hard. when i switch the selector switch to cold though, the air blows good but still doesnt get redirected.
Mookie is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2006, 12:52 AM   #7
Tonka
YJ build in progress
 
Tonka's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Lapeer Township, Mi.
Posts: 2,062
iTrader: (9)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
your problem is probably one (or more) of three plastic arms for the vacuum actuators that controll the vent doors.

they are located under the dash, near the level of the heater controls, on the driver's side.

Mine broke, and I was stuck with the default defrost mode.

I added red arrows to a factory servic manual pic. They point to the plastic pieces theat break internally and cause the condition you described.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tj plastic parts that cause default defrost.JPG
Views:	160
Size:	60.9 KB
ID:	2824  
Tonka is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2006, 03:48 AM   #8
Mookie
Senior Member
 
Mookie's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Dearborn(home of hommous, Fattoush, tabbouli), Wayne County, Michigan
Posts: 678
iTrader: (4)
Send a message via AIM to Mookie Send a message via MSN to Mookie Send a message via Yahoo to Mookie
Quote:
Originally Posted by Tonka
your problem is probably one (or more) of three plastic arms for the vacuum actuators that controll the vent doors.

they are located under the dash, near the level of the heater controls, on the driver's side.

Mine broke, and I was stuck with the default defrost mode.

I added red arrows to a factory servic manual pic. They point to the plastic pieces theat break internally and cause the condition you described.

i found one of the broken arms, now i just have to get the time to fix it in the next week. it sucks getting my 6'4'' frame in there.
Mookie is offline   Reply With Quote
Old September 17th, 2006, 10:38 PM   #9
Tonka
YJ build in progress
 
Tonka's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Lapeer Township, Mi.
Posts: 2,062
iTrader: (9)
Send a message via AIM to Tonka Send a message via Yahoo to Tonka
I'm 5'10" and it's a pain. I pulled the plastic and the metal panel off under the steering column. It hepled a little.
Tonka is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech > Jeep tech FAQ
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.13213 seconds with 29 queries