94 jimmy sfa - Page 2 - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

Rig Builds and Pics Introduce your rig or post a buildup here.

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 5th, 2010, 02:24 PM   #21
Jeepaholc92
Senior Member
 
Jeepaholc92's Avatar
 
Join Date: 07-05-08
Location: Midland, MI
Posts: 662
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

very nice
Jeepaholc92 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old May 9th, 2010, 08:47 PM   #22
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

been working on building the 203 205 doubler adapter and modifing the 205 shift rails so the most i have done is patching the gas tank and getting the dash finished up. here a few pics.


OL RED is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 08:04 AM   #23
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

got a dana 60 under it and the motor mounted. decided to just buy the doubler adapter so im waiting for that to come. i think its going to be a waiting game for parts and funds now.

heres some pics




OL RED is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 05:38 PM   #24
Jeepaholc92
Senior Member
 
Jeepaholc92's Avatar
 
Join Date: 07-05-08
Location: Midland, MI
Posts: 662
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

ready by 2nd week of july? or ya gunna take your truck out?
Jeepaholc92 is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2010, 05:43 PM   #25
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

well its been a while since ive posted. got the doubler in most everything drivetrain related mounted up. working on tie rods but on of the ends was bent so ive got to wait for the replacement to arrive. and find a flat pitman arm to fit with an astro van box. also got a nice set of 38's for it. just need to get someone over here to wire it up for me.




OL RED is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2010, 05:59 PM   #26
drew91xj
Senior Member
 
drew91xj's Avatar
 
Join Date: 04-02-06
Location: fremont, michigan
Posts: 1,731
iTrader: (9)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via MSN to drew91xj
Default

looking good cant wait to see it done
drew91xj is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2010, 06:11 PM   #27
Jeepaholc92
Senior Member
 
Jeepaholc92's Avatar
 
Join Date: 07-05-08
Location: Midland, MI
Posts: 662
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by drew91xj View Post
looking good cant wait to see it done
x2
Jeepaholc92 is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2011, 09:03 AM   #28
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

well i havent gotten a ton done got a little demotivated after pulling the d60 cover off. although i do have the rock sliders welded on and a front drive shaft made working on the rear. anyways heres the pics

busted 60 carrier


picture of the mess i have going


rock slider




i think its time to clean the garage

Last edited by OL RED; January 6th, 2011 at 01:41 PM.
OL RED is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2011, 09:22 AM   #29
Jeepaholic
Axle Guru Extraordinaire
 
Jeepaholic's Avatar
 
Join Date: 04-08-06
Location: Owosso
Posts: 7,294
iTrader: (116)
Mentioned: 2 Post(s)
Send a message via AIM to Jeepaholic Send a message via MSN to Jeepaholic
Default

Just Lincoln lock the front up
Jeepaholic is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2011, 11:29 AM   #30
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

i would but theres only half a bin there both sides of the carrier are wopped out like that. so im thinking since the gears need replaced due to chunks missing ill buy gears and maybe a detroit.

what really pisses me off is i bought it from a cousin who said it was ready to go. since no chunks fell out of it when i opened the cover, im pretty sure he knew this is was shot when he charged me $700 for it.

Last edited by OL RED; January 6th, 2011 at 01:43 PM.
OL RED is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2011, 11:49 AM   #31
Windsorf350
Rusty Racing
 
Windsorf350's Avatar
 
Join Date: 07-06-10
Location: Muskegon/Holton Michigan
Posts: 354
iTrader: (3)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

get ahold of bigblockford79 he has a 35 spline dana60 open carier but its a ford i dont know what 60 you have chevy or ford and im not sure if chevy and ford are the same
Windsorf350 is offline   Reply With Quote
Old November 7th, 2011, 07:38 AM   #32
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

havent updated this in a long while. ive got most everything done just running into snags. The first is that the motor runs like crap and i am working with scooter to see if he can straighten it out.

the second is that no matter how or how long i bleed the brakes they always have air in them. would this be from a bad master cylinder or booster?

then all i have to do is finish mounting the shift levers for the doubler and take it for a test ride.
OL RED is offline   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 09:33 AM   #33
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

well scooter called last night he's got it runnin. just need to finalize road testing and i can go pick it up! then ill figure out the heater and take it for a test run at rocks and valleys

oh and if anyone ever needs programing work scooter is the man to get ahold of. he really knows his stuff.

and just cuz im excited
OL RED is offline   Reply With Quote
Old November 27th, 2011, 10:40 PM   #34
Jeepaholc92
Senior Member
 
Jeepaholc92's Avatar
 
Join Date: 07-05-08
Location: Midland, MI
Posts: 662
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

hell yeah!
Jeepaholc92 is offline   Reply With Quote
Old November 29th, 2011, 10:20 AM   #35
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

scooter is still triing to work the kinks out, so by the sounds of it i will either be doing a cam a head swap on the motor thats in it or building a different one.

still hoping to drive it through rocks and valleys this december.
OL RED is offline   Reply With Quote
Old December 20th, 2011, 10:00 AM   #36
ScOoTeR
hoo dat. wat.
 
ScOoTeR's Avatar
 
Join Date: 11-09-05
Location: Howell
Posts: 21,481
iTrader: (35)
Mentioned: 6 Post(s)
Default

LOL - had no idea this was going on behind my back.
__________________
@clarkstoncracker
ScOoTeR is online now   Reply With Quote
Old December 20th, 2011, 10:25 AM   #37
ScOoTeR
hoo dat. wat.
 
ScOoTeR's Avatar
 
Join Date: 11-09-05
Location: Howell
Posts: 21,481
iTrader: (35)
Mentioned: 6 Post(s)
Default

So, I saw Derek's post in general tech about what heads and cam would be good for a TBI motor - said he had it at a garage and they told him he needed to change those two things before it would ever run right. I think it's the same folk that sold him that janked D60...

Somehow, I talked Derek into bringing this down to me to fix, so I've had it for - what- damn-near a month now (damn day job!). So here's a rundown of the problems he had & why it wouldn't run:

1. Someone sold him a TBI computer for a 350; in reality, it was for a 4.3L V6...
2. Repair shop never adjusted the throttle setscrew & TPS voltage correctly;
3. Someone forgot to hook up a stray vacuum line...
4. The cam is inappropriate for a stock TBI computer;
5. Derek has some bad mf'in luck sometimes.

After getting the right base calibration for his computer, I set to changing the VE tables for fuel. This thing has a lumpy cam in it - nothing serious as far as duration and lift, but the lobe separation angle is somewhere around 105 degrees. Lots and lots of valve overlap to mess with the MAP signal -AND- there's so much internal EGR from the narrow LSA, the damn thing just plain don't like to idle for the TBI setup.
Nobody knew the specifics, so I threw a dial indicator on the rocker arms and figured out the cam's basics.


I got most of it straightened out, but the (old) age of the computer didn't let me read the ECU data fast enough (one sample, roughly every 2 seconds SUCKS!). I grabbed a newer computer, disassembled an old unit for the sockets - and built a translation harness so I could hook up the newer computer to the older harness. The newer computer uses better software and has a much higher bus speed - it lets me take data at 10hz.


Now, here's where the problems began.
I'm using a hardware setup that lets me emulate the calibrations on the processor and make real-time calibration changes. Well, turns out, mine slowly died in the process of converting over to the new computer, so I spent a week diagnosing problems that don't exist. I'm waiting to send it back for repair, but for now, it's the only way I can take data & post-process it. From there, I burn the new calibration to a chip and got back outside and test. Having the emulator malfunctioning creates about 10x the work needed just to get a functioning calibration.

Anyway, I'm back out in the truck and calibrating daily after work and getting it zeroed in - biggest hurdle left is to pull all of the wires out of his harness connectors and repin them to the connectors in the new ECU. LOL - it wouldn't be so bad, except this damn Jimmy is TALL! I have a permanent bruise on the back of my left leg from hopping in and out.

Things look well for being done by Friday - just remember - I want to get back out in it at the mounds or somewhere offroad so I can verify everything runs as it should.
__________________
@clarkstoncracker
ScOoTeR is online now   Reply With Quote
Old December 20th, 2011, 11:27 AM   #38
ScOoTeR
hoo dat. wat.
 
ScOoTeR's Avatar
 
Join Date: 11-09-05
Location: Howell
Posts: 21,481
iTrader: (35)
Mentioned: 6 Post(s)
Default

and of course - since I work on this thing in my driveway, the heater works now.
__________________
@clarkstoncracker
ScOoTeR is online now   Reply With Quote
Old December 20th, 2011, 11:44 AM   #39
OL RED
workin hard to play hard
 
OL RED's Avatar
 
Join Date: 04-18-07
Location: look behind you ;) or sanford
Posts: 776
iTrader: (20)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to OL RED
Default

thanks a million again scooter! sorry about the bruises we shall set up a time to meet at the mounds, for some wheeling/calibrating fun.

so with all that being done alls im really gonna have to do is weld the floor back up, and clean it up. oh and wheel it.

Last edited by OL RED; December 20th, 2011 at 11:48 AM.
OL RED is offline   Reply With Quote
Old December 20th, 2011, 07:26 PM   #40
ScOoTeR
hoo dat. wat.
 
ScOoTeR's Avatar
 
Join Date: 11-09-05
Location: Howell
Posts: 21,481
iTrader: (35)
Mentioned: 6 Post(s)
Default

Got it repinned with new connectors tonight and got rid of the adapter harness I made - but I ran out of fuel.
__________________
@clarkstoncracker
ScOoTeR is online now   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Rig Builds and Pics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.31306 seconds with 80 queries