Fuel Pump Check? - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 22nd, 2009, 02:49 PM   #1
Grunto
Senior Member
 
Grunto's Avatar
 
Join Date: 09-10-06
Location: Traverse City
Posts: 513
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Grunto
Default Fuel Pump Check?

I welded a new bumper up for the rear of my Sonoma last night, and now I think my fuel pump is dead.

I disconnected the negative terminal before I started welding anything, but it died on me and just cranks over. I have spark and it cranks fine, but I don't hear the pump actually running now. I pushed the nozzle for checking fuel pressure and it sure looked like the standard 60 pounds (or whatever it is), tried priming the pump a few times, pushed it again, and not nearly as much sprayed out. Then I disconnected the fuel line before the filter and tried turning the pump on and no fuel came out of the line.

I replaced my pump about a year and a half ago, I can't imagine it would just go bad again already unless I fried something last night. I can't see one, but is there possibly an inline fuse somewhere for the fuel system? There is not one on the panel.
Grunto is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 22nd, 2009, 02:51 PM   #2
Yetti
Buy a Fiat! Save the UAW!
 
Yetti's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: 20 minutes south of Hell...
Posts: 14,388
iTrader: (10)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

I would start by check the grounds on your frame. you may have caused a carbon spot on something if it was trying to arc accrossed.
__________________
Yetti
Yetti is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2009, 02:59 PM   #3
beedle4
Senior Member
 
beedle4's Avatar
 
Join Date: 09-26-08
Location: waterford, MI
Posts: 1,266
iTrader: (10)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Did yo pull the bed? Check the grounds.

And the aftermarket pumps suck and many have had them fail soon. So its possible.
beedle4 is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2009, 06:03 PM   #4
rraymond
nuh thats a space pnut
 
rraymond's Avatar
 
Join Date: 08-25-08
Location: loomis! mi. 48617
Posts: 199
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by beedle4 View Post
Did yo pull the bed? Check the grounds.

And the aftermarket pumps suck and many have had them fail soon. So its possible.
yes defiantly buy a pump from gm
rraymond is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.11514 seconds with 32 queries