90 7.3 NA idi Navistar diesel 84kmi 600obo - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > Great Lakes 4x4 Marketplace > Parts for sale
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 5th, 2009, 10:27 PM   #1
ttfiveohranger
Mr. Research
 
Join Date: 11-05-09
Location: Warren/MI
Posts: 12
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 90 7.3 NA idi Navistar diesel 84kmi 600obo

Complete running NA diesel out of a 1990 f350 4x4. Tag say Navistar 185 hp 84k mi I believe is what is on it. I have a video of it running. ran great! Purred like a lion. It really ran very good. oil pressure was good. Some white puff smelling like diesel. Pretty sure it is injectors weak/dirty from it sitting for a while. It could be the pump. Truck sat after E4OD went. Pulled after running it a month or two ago.

Local only: Unless you want to have a shipper pick it up from my house...

warren MI 48092

$600 obo Any questions just ask.
ttfiveohranger is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 7th, 2009, 10:14 AM   #2
Bsilbernagel
workin on junk
 
Bsilbernagel's Avatar
 
Join Date: 10-06-09
Location: Concord, MI
Posts: 36
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Hello I am intrested in this engine, How did it start in the cold? does is run srong?

Ben
Bsilbernagel is offline   Reply With Quote
Old November 7th, 2009, 04:07 PM   #3
ttfiveohranger
Mr. Research
 
Join Date: 11-05-09
Location: Warren/MI
Posts: 12
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Motor ran strong enough to toast the E4OD. I suggest getting new glow plugs and rig them manually. Should start just fine in the cold as long as you have some good glow plugs in there. They are not that expensive. Get the good ones. I forget which brand. I can look it up on the diesel sites again if you want. Someone else started to rig them manual and I just connected them manually. I never started it in the cold, but it ran about as solid as I've seen an IDI diesel idle and rev etc. I would have the injectors cleaned and checked... Replace the ones with low pressure. Should be running perfect then, but ran fine as is.

Last edited by ttfiveohranger; November 7th, 2009 at 04:16 PM. Reason: Forgot something
ttfiveohranger is offline   Reply With Quote
Old November 9th, 2009, 07:43 PM   #4
gasonit2002
Newbie
 
Join Date: 11-09-09
Location: branch mi
Posts: 13
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

take 350
gasonit2002 is offline   Reply With Quote
Old November 9th, 2009, 07:53 PM   #5
ttfiveohranger
Mr. Research
 
Join Date: 11-05-09
Location: Warren/MI
Posts: 12
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Busting my balls man.. its worth near that in scrap metal by weight. I counter with 450 Cash!? Let me know.
ttfiveohranger is offline   Reply With Quote
Old November 9th, 2009, 08:54 PM   #6
gasonit2002
Newbie
 
Join Date: 11-09-09
Location: branch mi
Posts: 13
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 7.3

400
gasonit2002 is offline   Reply With Quote
Old November 9th, 2009, 09:15 PM   #7
ttfiveohranger
Mr. Research
 
Join Date: 11-05-09
Location: Warren/MI
Posts: 12
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Fine, 400 and a 6 pack of beer for us to split? or 4 for me 2 for you.. you'll be driving and its a deal.
ttfiveohranger is offline   Reply With Quote
Old November 9th, 2009, 09:16 PM   #8
ttfiveohranger
Mr. Research
 
Join Date: 11-05-09
Location: Warren/MI
Posts: 12
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I'm at 14 mile and Mound. 48092... I'll PM my cell if its a deal.
ttfiveohranger is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > Great Lakes 4x4 Marketplace > Parts for sale

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.12360 seconds with 44 queries