What do you think of these clamps to mount Hyd. Steering Ram? - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > General Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 2nd, 2009, 10:04 PM   #1
itchy
Senior Member
 
itchy's Avatar
 
Join Date: 09-11-06
Location: Brownstown, MI. 48174
Posts: 2,868
iTrader: (44)
Mentioned: 0 Post(s)
Default What do you think of these clamps to mount Hyd. Steering Ram?

Do you think these shock res. clamps from Ballistic Fab would work to mount a hyd. steering ram to a peice of 1.75 tubbing?
I've seen a few set up's with this style clamp, but I'm not sure if this is the clamp that was being used? Do you think a clamp is a bad idea?

http://www.ballisticfabrication.com/...mp_p_1564.html
itchy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 2nd, 2009, 10:10 PM   #2
Sandals
Fucking Zen as Shit
 
Sandals's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Lindenhurst, IL
Posts: 15,316
iTrader: (7)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Really? for your steering?


That clamp is designed to hold a shock's remote reservoir. A piece that really doesn't take any shock load, and your thinking of using it for steering?

Yes bad idea.
For a steering ram you want solidly welded mounts.
Sandals is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2009, 10:11 PM   #3
Tab
Senior Member
 
Tab's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Freeland, mi
Posts: 4,805
iTrader: (29)
Mentioned: 3 Post(s)
Default

Never. Theres only one little allen head holding that clamp together. Those are usually polished aluminum and for decoration. There is tons (literally) on a ram and mount. I've seen the steel ones that come with the ram coped on the bottom and used on a piece of tube. Unlimited's Brute has it done like that.
Tab is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2009, 10:30 PM   #4
itchy
Senior Member
 
itchy's Avatar
 
Join Date: 09-11-06
Location: Brownstown, MI. 48174
Posts: 2,868
iTrader: (44)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Sorry I guess I should have worded the post a little different. Now I feel stupid. But hey what else is new. I didnt mean those exact calmps. I was just referring to the style of the clamp. One that would clamp to both the tubing and the ram. I wont bother re-wording the original post, Just go ahead and bust my balls guy's
itchy is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2009, 11:11 PM   #5
creeping death
I'm that guy.
 
creeping death's Avatar
 
Join Date: 05-11-08
Location: MUSKEGON, MI. 49442
Posts: 7,863
iTrader: (77)
Mentioned: 15 Post(s)
Default

you don't have that thing done YET?

big chunky weld on brackets for the ram. steering is important, you don't want that shit give.
__________________
You ain't got no problem, Jules. I'm on the motherfucker.
creeping death is online now   Reply With Quote
Old July 3rd, 2009, 08:26 AM   #6
Tab
Senior Member
 
Tab's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Freeland, mi
Posts: 4,805
iTrader: (29)
Mentioned: 3 Post(s)
Default

I'm sure you could make some up in that style, I've seen them before for sure. Just be sure they are steel and thick enough to get you the strength you need. The ones that come with a double ended ram are not that big but seem to work very well. Also make sure you check it often to be sure it doesn't loosen up and tweak everything.
Tab is offline   Reply With Quote
Old July 3rd, 2009, 09:08 AM   #7
95geo
newbie
 
95geo's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: dryden
Posts: 5,775
iTrader: (6)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by itchy View Post
I didnt mean those exact calmps.

nice cover!!!!! we're not buying it!

look through here and search on pirate: http://www.pscmotorsports.com/galler...lls/doubleend/

After getting PSC's clamp kit and finding out that it is huge and bulky and would never fit I had Benny87 machine a hole in some 1" steel stock for me and then I made my own clamps that are a lot more low profile to the axle. You can get creative with mounting but dont make anything you have to think twice about or chances are you'll be making it twice after it fails.
95geo is offline   Reply With Quote
Old July 3rd, 2009, 08:55 PM   #8
itchy
Senior Member
 
itchy's Avatar
 
Join Date: 09-11-06
Location: Brownstown, MI. 48174
Posts: 2,868
iTrader: (44)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by 95geo View Post
nice cover!!!!! we're not buying it!

look through here and search on pirate: http://www.pscmotorsports.com/galler...lls/doubleend/

After getting PSC's clamp kit and finding out that it is huge and bulky and would never fit I had Benny87 machine a hole in some 1" steel stock for me and then I made my own clamps that are a lot more low profile to the axle. You can get creative with mounting but dont make anything you have to think twice about or chances are you'll be making it twice after it fails.
Ya, you got me

I agree that the PSC mounts are huge, and that is the problem I'm having with the front. I want to be able to try and mount the ram a little behind the centerline of the tube truss. Found these on Pirate, something like these might do the trick for me.
http://www.pirate4x4.com/forum/showt...ight=ram+mount

Last edited by itchy; July 3rd, 2009 at 08:59 PM.
itchy is offline   Reply With Quote
Old July 3rd, 2009, 10:33 PM   #9
itchy
Senior Member
 
itchy's Avatar
 
Join Date: 09-11-06
Location: Brownstown, MI. 48174
Posts: 2,868
iTrader: (44)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Found the clamps in a post on Pirate. These are the original ones I seen. They came with the P.O.S. ram kit. Anyone ever used this style mount?
itchy is offline   Reply With Quote
Old July 4th, 2009, 01:55 PM   #10
95geo
newbie
 
95geo's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: dryden
Posts: 5,775
iTrader: (6)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by itchy View Post
They came with the P.O.S. ram kit. Anyone ever used this style mount?
countles people have used those clamps without any issues.
95geo is offline   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 11:55 AM   #11
unclebeaner
can you hear the banjos?
 
unclebeaner's Avatar
 
Join Date: 04-04-06
Location: Flat Rock 48134
Posts: 8,986
iTrader: (72)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by itchy View Post
Found the clamps in a post on Pirate. These are the original ones I seen. They came with the P.O.S. ram kit. Anyone ever used this style mount?
__________________
Avid collector of useless things.
unclebeaner is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > General Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.13112 seconds with 53 queries