camaro rs engine swap - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 26th, 2009, 09:46 PM   #1
arcticatdude
Newbie
 
Join Date: 02-19-09
Location: mihigan
Posts: 2
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default camaro rs engine swap

I was thinking about buying a 1992 camaro rs and putting a 350 in it, but I don't know if it can be done or what engine the camaro has.thanks.
arcticatdude is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old June 26th, 2009, 09:50 PM   #2
Bishop
Senior Member
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: 04-12-07
Location: brighton, atlanta, MI
Posts: 3,590
iTrader: (15)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Bishop
Default

everything should drop in just like it was meant to be there. just have to wire it up. and the usual swap changes like exhaust and fuel lines and stuff
Bishop is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2009, 12:01 PM   #3
Kodiak450r
Keep on truckin
 
Kodiak450r's Avatar
 
Join Date: 11-14-07
Location: Waterford, MI
Posts: 5,911
iTrader: (19)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

if you have an RS you already have the 305. putting a 350 in is a no brainer. simple as removing current engine and installing new one
Kodiak450r is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2009, 04:56 PM   #4
jbsjunk
Wheelies
 
jbsjunk's Avatar
 
Join Date: 03-01-08
Location: Almost Allendale Mi
Posts: 16,013
iTrader: (36)
Mentioned: 16 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Kodiak450r View Post
if you have an RS you already have the 305. putting a 350 in is a no brainer. simple as removing current engine and installing new one
+2

I've done a few 2.8 to small block swaps in these and all you need to change is the motor mount pads on the frame to a small block pad. If it does have a 305 in it, swap it out. No problems.
jbsjunk is offline   Reply With Quote
Old June 28th, 2009, 10:52 PM   #5
84ChevyMuscle
BigBoysNeedBigToys
 
84ChevyMuscle's Avatar
 
Join Date: 12-27-08
Location: Saginaw, MI
Posts: 83
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to 84ChevyMuscle
Default

if u have done 2.8 to small blocks then u obviously know that the transmission must be switched???
84ChevyMuscle is offline   Reply With Quote
Old June 29th, 2009, 08:06 AM   #6
jbsjunk
Wheelies
 
jbsjunk's Avatar
 
Join Date: 03-01-08
Location: Almost Allendale Mi
Posts: 16,013
iTrader: (36)
Mentioned: 16 Post(s)
Default

And you'll need to get the bracketry for the torque arm which bolts to the end of the trans. But since this is more than likely a 5.0 car, the trans isn't a issue. Of course, if it's a 2.8 the trans will need to go.
jbsjunk is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.11974 seconds with 38 queries