Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Suzuki Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old May 5th, 2009, 11:50 PM   #1
samuraijunkie
Remeber this?
 
samuraijunkie's Avatar
 
Join Date: 04-26-07
Location: Kalkaska
Posts: 767
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Unhappy engine question

I thought my engine blew up last winter, in 4 wheel drive low spinning in the snow when my timing belt broke, I firts thought it stalled tried starting it made a banging noise so i figured the one of the pistons was hitting a valve.

So i bought an engine, took this one out and just for kicks pulled the head no bent valves nicks or scrapes, nothing on the pistons either WTF. Is the 1.3L a freespooling motor or am I missing something here.
samuraijunkie is offline   Reply With Quote
Old May 6th, 2009, 05:35 PM   #2
scottie
American Leyland??
 
scottie's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Sweet home Georgia on my mind
Posts: 8,488
iTrader: (2)
Mentioned: 1 Post(s)
Send a message via AIM to scottie
Default

the 1.3 is not an interference engine in stock form
scottie is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Suzuki Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.05529 seconds with 14 queries