Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old March 18th, 2009, 10:28 AM   #1
malibuman82wgn
Senior Member
 
Join Date: 03-08-09
Location: Kenosha
Posts: 216
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default Transmission/T-Case Problem??

Here's the story guys...Got a truck and whenever I used to drive it in the summer (maybe once or twice a month), I would have to add 1-3 quarts of ATF...Was going to take it out one day, checked the fluid, was decent, added a 1/2 qt anyways and started taking it home...Drove for about 25 miles, ate lunch, came back out, about a 1/2 qt. underneath the truck...Continued my trip home, about 40 miles later it just stopped moving, truck wouldn't grab a gear...Brought it home came back 2 days later and there was a LARGE puddle of ATF underneath it, most likely all the fluid in there...Truck wont grab a gear and makes a grinding noise when i put it in park...So is that a T-case problem or trans problem or niether?? Anyway I can check?? I was guessing a t-case problem but not sure...Any help I would appreciate it...Thanks
malibuman82wgn is offline   Reply With Quote
Old March 18th, 2009, 12:06 PM   #2
Broncoholic
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Default

Get a 5spd OD Yours is toast
  Reply With Quote
Old March 18th, 2009, 06:20 PM   #3
04 EDGE
Floor Shift Maddness!
 
04 EDGE's Avatar
 
Join Date: 01-08-08
Location: Westland Mi
Posts: 1,372
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to 04 EDGE
Default

year, make, model, engine, trans, ?

all of this information would be very helpful.
04 EDGE is offline   Reply With Quote
Old March 18th, 2009, 07:50 PM   #4
malibuman82wgn
Senior Member
 
Join Date: 03-08-09
Location: Kenosha
Posts: 216
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

94 f250 4wd 351w e4od
malibuman82wgn is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2009, 06:44 AM   #5
04 EDGE
Floor Shift Maddness!
 
04 EDGE's Avatar
 
Join Date: 01-08-08
Location: Westland Mi
Posts: 1,372
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to 04 EDGE
Default

sounds like the front pump seal. very common on these.
04 EDGE is offline   Reply With Quote
Old March 21st, 2009, 11:19 PM   #6
malibuman82wgn
Senior Member
 
Join Date: 03-08-09
Location: Kenosha
Posts: 216
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

please delete...thanks guys
malibuman82wgn is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.08340 seconds with 24 queries