Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old February 22nd, 2009, 07:56 PM   #1
ATOMIC_BADBOY
Shake n Bake
 
ATOMIC_BADBOY's Avatar
 
Join Date: 03-25-08
Location: marne, MI
Posts: 252
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default spark knock when towing

i have a 96 f150 351w efi and whenever i tow something it starts to spark knock, i tried octane booster and it didn't make a dfference.
ATOMIC_BADBOY is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2009, 08:00 PM   #2
Freak
Wheelin the HD
 
Freak's Avatar
 
Join Date: 01-27-07
Location: Portland, TX
Posts: 7,226
iTrader: (14)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via MSN to Freak Send a message via Yahoo to Freak
Default

Timing?
Freak is offline   Reply With Quote
Old February 23rd, 2009, 08:15 AM   #3
deathbypsi
Brian R.
 
deathbypsi's Avatar
 
Join Date: 08-08-07
Location: Temperance Mi
Posts: 2,026
iTrader: (16)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to deathbypsi
Default

Look for cracked or missing vaccum lines. If there is a small line off or a vac leak the ECM can still correct the air/fuel ratio under normal conditions but when you add a load it will be too lean to make the power it needs to pull and will rattle. Last three trucks I have had had this happen at some point.
deathbypsi is offline   Reply With Quote
Old February 23rd, 2009, 08:18 AM   #4
ATOMIC_BADBOY
Shake n Bake
 
ATOMIC_BADBOY's Avatar
 
Join Date: 03-25-08
Location: marne, MI
Posts: 252
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

i keep getting a engine code the its running lean
ATOMIC_BADBOY is offline   Reply With Quote
Old February 23rd, 2009, 08:34 AM   #5
deathbypsi
Brian R.
 
deathbypsi's Avatar
 
Join Date: 08-08-07
Location: Temperance Mi
Posts: 2,026
iTrader: (16)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to deathbypsi
Default

Then you need to find your vaccum leak. If I am wrong I will buy you a pop.
deathbypsi is offline   Reply With Quote
Old February 23rd, 2009, 11:38 AM   #6
ATOMIC_BADBOY
Shake n Bake
 
ATOMIC_BADBOY's Avatar
 
Join Date: 03-25-08
Location: marne, MI
Posts: 252
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

ok thanks man
ATOMIC_BADBOY is offline   Reply With Quote
Old March 2nd, 2009, 02:16 PM   #7
Broncoholic
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Default

I have a 351w performer with a holly 650 should cure it.
Better do somthin quick my last efi leans out the rear pistons
and then you will have a 7 cyl.
  Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.07868 seconds with 24 queries