TH350 not shifting out of first gear - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 4th, 2006, 08:55 PM   #1
Cube
Captain of my pants
 
Cube's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Traverse City
Posts: 4,158
iTrader: (7)
Mentioned: 2 Post(s)
Default TH350 not shifting out of first gear

Got a brand new rebuilt TH350, all fuilds are in not shifting gears, what should I be looking for
Cube is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old May 4th, 2006, 08:57 PM   #2
Bones
skillicous
 
Bones's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Dearborn Heights, MI
Posts: 11,466
iTrader: (37)
Mentioned: 3 Post(s)
Send a message via AIM to Bones
Default

vaccum advance line
__________________
Inviscid Motorsports

Special Thanks and Recommendations to;
Motorcity Machines
Ironman Offroad
Branik Motorsports
Maxxis Tires

Raceline Wheels
PAC Racing Springs
Joint Clutch and Gear
Bones is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2006, 09:03 PM   #3
Cube
Captain of my pants
 
Cube's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Traverse City
Posts: 4,158
iTrader: (7)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Bones
vaccum advance line
checked that, its working
Cube is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2006, 12:16 PM   #4
KILLER"B"468
Yankabilly
 
KILLER"B"468's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Hendersonville Tn.
Posts: 7,945
iTrader: (19)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Broken/stripped govenor gear or stuck govenor valve. The govenor is located on the rear of the trans on the passenger side. It is under a round dust cover that is held on with a clip sort of in a shape of an "S". Modulator doesn't affect the 350's the way it does the 400's.

If it isn't the above mentioned it is in the rebuild.
__________________
being on the eastern edge of the central time zone sucks...it gets dark WAY to early.

Quote:
Originally Posted by jeepbrattt View Post
An occasional jello or vasoline wrestling match isn't out of the question either.
KILLER"B"468 is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2006, 12:42 PM   #5
jeepfrk
Senior Member
 
jeepfrk's Avatar
 
Join Date: 12-20-05
Location: Jackson MI
Posts: 207
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

kick down cable adjustment ?
jeepfrk is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2006, 05:34 PM   #6
Cube
Captain of my pants
 
Cube's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Traverse City
Posts: 4,158
iTrader: (7)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by KILLER"B&quot View Post
Broken/stripped govenor gear or stuck govenor valve. The govenor is located on the rear of the trans on the passenger side. It is under a round dust cover that is held on with a clip sort of in a shape of an "S". Modulator doesn't affect the 350's the way it does the 400's.

If it isn't the above mentioned it is in the rebuild.
hey are you talking about the speaker looking thing on the passenger side, cause that was leaking and tighten it, and it was after that it wouldnt shift
Cube is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2006, 11:39 PM   #7
KILLER"B"468
Yankabilly
 
KILLER"B"468's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Hendersonville Tn.
Posts: 7,945
iTrader: (19)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

My bad the govenor is on the drivers side in the rear. The accumalator for 2nd gear is on the pass side. How did you tighten it, it is held in by a snap ring.
__________________
being on the eastern edge of the central time zone sucks...it gets dark WAY to early.

Quote:
Originally Posted by jeepbrattt View Post
An occasional jello or vasoline wrestling match isn't out of the question either.
KILLER"B"468 is offline   Reply With Quote
Old May 6th, 2006, 06:45 AM   #8
Yetti
Buy a Fiat! Save the UAW!
 
Yetti's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: 20 minutes south of Hell...
Posts: 14,384
iTrader: (10)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

sounds like its jammed. if you it backed out the cover and you shoved it back in the servo could be stuck. as for the govener the gear could have sheard the drive pin, so becarful pulling it out to inspect.
__________________
Yetti
Yetti is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2006, 06:54 AM   #9
Cube
Captain of my pants
 
Cube's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Traverse City
Posts: 4,158
iTrader: (7)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

thanks guys got it working :D
Cube is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2006, 07:16 AM   #10
fr3db3ar
KISS MY AVATAR
 
fr3db3ar's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Holland
Posts: 5,429
iTrader: (5)
Mentioned: 1 Post(s)
Send a message via ICQ to fr3db3ar Send a message via AIM to fr3db3ar Send a message via Yahoo to fr3db3ar
Default

operator error wasn't it :tonka:
fr3db3ar is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.12027 seconds with 50 queries