Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > General 4x4 Stuff > The Pub
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

The Pub A friendly forum where everybody is nice, and will answer any questions you have about life.







Search
Reply
 
Thread Tools
Old February 20th, 2008, 02:58 PM   #21
KartRacer
Blowd up
 
KartRacer's Avatar
 
Join Date: 11-16-05
Location: Riverside, MI 49084
Posts: 6,335
iTrader: (4)
Send a message via AIM to KartRacer
Quote:
Originally Posted by gotsand? View Post
just to help keep an eye on things....if my vac is lower than normal (once I establish a baseline) I know that I have a vac leak somewhere that could be robbing power.
You don't have vacuum in your intake manifold.
KartRacer is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 04:22 PM   #22
84Scrambler
Senior Member
 
Join Date: 11-07-05
Location: Lansing
Posts: 5,941
iTrader: (8)
Send a message via AIM to 84Scrambler
Quote:
Originally Posted by gotsand? View Post
they had one that measured 0-60, but I wanted one that measured VAC as well, so this is the one I got.

your getting 36 stock?
From a dead stop I can hit 35-36 momentarily. It won't hold there, but I don't really want it to. BOOM. :tonka:
84Scrambler is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 05:01 PM   #23
gotsand?
sie sehen mich rollin ...
 
gotsand?'s Avatar
 
Join Date: 05-04-06
Location: New Era, MI --- "We passed BFE 35 minutes ago."
Posts: 3,335
iTrader: (11)
Send a message via Yahoo to gotsand?
Quote:
Originally Posted by KartRacer View Post
You don't have vacuum in your intake manifold.
no vac on a diesel?
see i am still learning this no spark plug stuff :miff:
gotsand? is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 05:05 PM   #24
gotsand?
sie sehen mich rollin ...
 
gotsand?'s Avatar
 
Join Date: 05-04-06
Location: New Era, MI --- "We passed BFE 35 minutes ago."
Posts: 3,335
iTrader: (11)
Send a message via Yahoo to gotsand?
Quote:
Originally Posted by HackSaw View Post
My wastegate says adios @ 40PSI... 'stock' :tonka:

Real stock, it would hit about 32-34
do these have a wastegate stock? both my dads and my buddies fords have what I understood to be a wastegate that "closes" during warm up. sounds like exhaust being forced down a narrow tube when it idles up to 1000 only during warm up though.

mine only idles up, none of that other sound.....excuse the dumb question, never dealt with cummins before.

just like how I found out that I dont have glow plugs, it is actually an intake heater :tonka:
gotsand? is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 05:53 PM   #25
gotsand?
sie sehen mich rollin ...
 
gotsand?'s Avatar
 
Join Date: 05-04-06
Location: New Era, MI --- "We passed BFE 35 minutes ago."
Posts: 3,335
iTrader: (11)
Send a message via Yahoo to gotsand?
ok after some reading, I see that I have an electronically controlled wastegate.....I wonder if the Edge EZ isnt allowing the gate to open/close.....

I think I am going to swap the vac/boost gauge out for a boost only gauge
gotsand? is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 06:05 PM   #26
merr6267
More boost than yours:)
 
merr6267's Avatar
 
Join Date: 03-13-06
Location: Allendale, MI
Posts: 1,249
iTrader: (1)
Yep, no vac, there is no throttle. The amount of fuel injected controls the engine speed.

But yeah, good idea gettin' the higher boost gage. You may end up addicted . . .



Take care,
Phill
merr6267 is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 07:09 PM   #27
84Scrambler
Senior Member
 
Join Date: 11-07-05
Location: Lansing
Posts: 5,941
iTrader: (8)
Send a message via AIM to 84Scrambler
Quote:
Originally Posted by merr6267 View Post
Yep, no vac, there is no throttle. The amount of fuel injected controls the engine speed.

But yeah, good idea gettin' the higher boost gage. You may end up addicted . . .



Take care,
Phill


I love hearing ricers talk about their 7psi boost.
84Scrambler is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 07:44 PM   #28
zjjamie
Senior Member
 
zjjamie's Avatar
 
Join Date: 04-24-07
Location: Westland, Michigan
Posts: 429
iTrader: (3)
Nice....
zjjamie is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 09:49 PM   #29
tom77cj5
so married it hurts
 
tom77cj5's Avatar
 
Join Date: 03-06-06
Location: chesterfield
Posts: 3,895
iTrader: (41)
Send a message via AIM to tom77cj5
Quote:
Originally Posted by merr6267 View Post
Yep, no vac, there is no throttle. The amount of fuel injected controls the engine speed.

But yeah, good idea gettin' the higher boost gage. You may end up addicted . . .



Take care,
Phill
and the heads stay on? wtf
tom77cj5 is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2008, 09:14 AM   #30
84Scrambler
Senior Member
 
Join Date: 11-07-05
Location: Lansing
Posts: 5,941
iTrader: (8)
Send a message via AIM to 84Scrambler
Quote:
Originally Posted by tom77cj5 View Post
and the heads stay on? wtf
His truck is far from stock. I assume the head is studded and o-ringed to keep parts from blowing thru the hood.
84Scrambler is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2008, 09:51 AM   #31
merr6267
More boost than yours:)
 
merr6267's Avatar
 
Join Date: 03-13-06
Location: Allendale, MI
Posts: 1,249
iTrader: (1)
merr6267 is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2008, 10:21 AM   #32
84Scrambler
Senior Member
 
Join Date: 11-07-05
Location: Lansing
Posts: 5,941
iTrader: (8)
Send a message via AIM to 84Scrambler
Quote:
Originally Posted by merr6267 View Post
Have you dyno'd that badboy?
84Scrambler is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2008, 05:17 PM   #33
gotsand?
sie sehen mich rollin ...
 
gotsand?'s Avatar
 
Join Date: 05-04-06
Location: New Era, MI --- "We passed BFE 35 minutes ago."
Posts: 3,335
iTrader: (11)
Send a message via Yahoo to gotsand?
talked to the company where I ordered the gauges, and they said no problem, that they would swap out the gauge for me, I just have to pay for shipping and the difference
gotsand? is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2008, 05:40 PM   #34
merr6267
More boost than yours:)
 
merr6267's Avatar
 
Join Date: 03-13-06
Location: Allendale, MI
Posts: 1,249
iTrader: (1)
Quote:
Originally Posted by gotsand? View Post
talked to the company where I ordered the gauges, and they said no problem, that they would swap out the gauge for me, I just have to pay for shipping and the difference
Sweet . . .



I have not dynoed it yet.

I am hoping to get to Spring Fling at Merchant Automotive this year and see what she'll run. I do know that I won't do (m)any more 3rd gear launches . . .










Hmmm, sorry Justin, I didn't mean to steal your thread. . .

How's the Jeep working?

Take care,
Phill
merr6267 is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2008, 06:19 AM   #35
gotsand?
sie sehen mich rollin ...
 
gotsand?'s Avatar
 
Join Date: 05-04-06
Location: New Era, MI --- "We passed BFE 35 minutes ago."
Posts: 3,335
iTrader: (11)
Send a message via Yahoo to gotsand?
no problem phil.....ur truck is pretty BA

tranny is great on the jeep, other than I am still trying to chase down a leak :tonka:

currently though it is up on stands with no springs or axles on it. I gotta get going on it though, spring is right around the corner
gotsand? is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > General 4x4 Stuff > The Pub
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 06:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.18194 seconds with 42 queries