ford truck problem - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 15th, 2007, 07:03 PM   #1
mideerslayer
NEVER GIVE UP!
 
mideerslayer's Avatar
 
Join Date: 04-27-06
Location: Clinton Township
Posts: 3,836
iTrader: (29)
Mentioned: 0 Post(s)
Default ford truck problem

Ok i just bought a 1990 f-250 4 x 4 with a 302 and a aod trans (auto) The problem i am having is when it is idiling it runs "great" and when i first take off it is hell on wheels, when i get up to speed around 40 or so and i go to punch it (to pass some one) it feels and acts like i am towing a 20 ton trailer, it just takes for ever to pass, the trans doesnt slip, the rear end is good. I am thinking that the cats are clogged, what do you guys thinks

Thanks for the help
mideerslayer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old February 15th, 2007, 08:51 PM   #2
greenjeep
Senior Member
 
greenjeep's Avatar
 
Join Date: 01-03-06
Location: Wateford, MI
Posts: 393
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Thats what I would guess. Drop the exhaust off the manifolds and retry.
Or use a vacuum gauge. If its clogged, the vacuum gauge will drop down to a low vacuum instead of coming back up when you get up to speed.
greenjeep is offline   Reply With Quote
Old February 15th, 2007, 08:57 PM   #3
Yetti
Buy a Fiat! Save the UAW!
 
Yetti's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: 20 minutes south of Hell...
Posts: 14,384
iTrader: (10)
Mentioned: 2 Post(s)
Default

since its fuel injected you may get it to do it sitting in the driveway. just rev it up in park when its warmed up and see if it slows the engine down when you get to around 3000 rpms I would guess cat or Fuel filter.
__________________
Yetti
Yetti is offline   Reply With Quote
Old February 15th, 2007, 09:11 PM   #4
possumjeep
Senior Member
 
possumjeep's Avatar
 
Join Date: 01-17-07
Location: Leamington ON
Posts: 473
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

sounds more like the kick down linkage is not hooked up to me

just my .02$
possumjeep is offline   Reply With Quote
Old February 15th, 2007, 09:19 PM   #5
FORD FLARESIDE
Someday, yeah Someday
 
FORD FLARESIDE's Avatar
 
Join Date: 04-09-06
Location: Comstock Park
Posts: 21,430
iTrader: (23)
Mentioned: 7 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by mideerslayer View Post
Ok i just bought a 1990 f-250 4 x 4 with a 302 and a aod trans (auto) The problem i am having is when it is idiling it runs "great" and when i first take off it is hell on wheels, when i get up to speed around 40 or so and i go to punch it (to pass some one) it feels and acts like i am towing a 20 ton trailer, it just takes for ever to pass, the trans doesnt slip, the rear end is good. I am thinking that the cats are clogged, what do you guys thinks

Thanks for the help
You said AOD, are you sure its not the E04d?
Anyway,..........I had a similar situation, I could have sworn I had thrown an anchor out the back tied to a chain when it shifted into 3rd. It was one of the Planetary gears,.........it had cracked, so it was still working but not very well.
FORD FLARESIDE is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.09740 seconds with 36 queries