Anybody make a "plug & play" electric fan for 2nd gen Rams? - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 25th, 2013, 07:08 PM   #1
Ready4Wheelin
Senior Member
 
Ready4Wheelin's Avatar
 
Join Date: 01-18-06
Location: Rochester
Posts: 1,284
iTrader: (14)
Mentioned: 0 Post(s)
Default Anybody make a "plug & play" electric fan for 2nd gen Rams?

So, as per my previous thread about my ram not running over 150 degrees, I've discovered that the fan clutch, which is only about 8 months old, is not working properly. I've never liked engine clutch fans, so I'm wondering if anyone has ever seen or installed a complete electric fan kit that is pretty much bolt on and plug & play? Something that fits my radiator, moves enough air, and a sensor and relay harness that taps right into the cooling system snd does everything automatically. Thanks!
Ready4Wheelin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 25th, 2013, 07:16 PM   #2
Ready4Wheelin
Senior Member
 
Ready4Wheelin's Avatar
 
Join Date: 01-18-06
Location: Rochester
Posts: 1,284
iTrader: (14)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Something like this, but about $500 cheaper
http://www.summitracing.com/parts/pr...model/ram-2500
Ready4Wheelin is offline   Reply With Quote
Old December 31st, 2013, 01:58 PM   #3
dmkx3
grave digger
 
dmkx3's Avatar
 
Join Date: 01-09-07
Location: warren,mi.
Posts: 332
iTrader: (3)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I want to do the same thing on my 2012 ram.
dmkx3 is offline   Reply With Quote
Old December 31st, 2013, 04:30 PM   #4
chadcooper55
expert jeep disassembler
 
chadcooper55's Avatar
 
Join Date: 08-28-08
Location: kent city mi
Posts: 8,055
iTrader: (20)
Mentioned: 12 Post(s)
Default

I find it hard to believe that a faulty fan would keep your motor from ever getting over 150*. If your thermostat is working correctly you are never even circulating coolant through the radiator. The only thing the fan is doing is blowing more air over the motor itself. Have you tried removing the fan and running the motor to see if it warms up like it should?
chadcooper55 is offline   Reply With Quote
Old January 1st, 2014, 05:59 PM   #5
Ready4Wheelin
Senior Member
 
Ready4Wheelin's Avatar
 
Join Date: 01-18-06
Location: Rochester
Posts: 1,284
iTrader: (14)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Discovered the t stat and fan clutch are both bad. I've never cared much for engine fans anyway, still would like to put an electric setup on it.
Ready4Wheelin is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.08360 seconds with 36 queries