TJ: Engine swap that won't run... need ideas - Page 2 - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 24th, 2013, 08:01 AM   #21
tcxtreme1000
Mud Slut-Hit Every Hole!!
 
tcxtreme1000's Avatar
 
Join Date: 01-25-06
Location: Traverse City
Posts: 2,105
iTrader: (13)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I'm hoping its a 2002 harness but I really don't have anything to compare it to.

Sent from my ADR6400L using Tapatalk 2
tcxtreme1000 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old April 24th, 2013, 08:08 AM   #22
tyzstuff
[ ]lllll[ ]
 
tyzstuff's Avatar
 
Join Date: 03-19-09
Location: Lansing/Michigan
Posts: 558
iTrader: (8)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Did you by chance not have the distributor drive gear lined up properly when installing it into the new engine?That was a slight issue I had once with my sons 01 sport 4.0L.Then it had to be synced with the scanner to operate properly.
tyzstuff is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 08:24 AM   #23
frdboy
Wishin' I waz fishin'
 
frdboy's Avatar
 
Join Date: 03-29-06
Location: Grand Haven, MI
Posts: 10,952
iTrader: (25)
Mentioned: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by tyzstuff View Post
Did you by chance not have the distributor drive gear lined up properly when installing it into the new engine?That was a slight issue I had once with my sons 01 sport 4.0L.Then it had to be synced with the scanner to operate properly.
^^

If you had the cam sensor out it could be installed wrong.
__________________
Cheap Thrills Off Road

2003 F-250 4X4 7.3 PSD Crew Cab

1971 Bronco
frdboy is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 08:37 AM   #24
tcxtreme1000
Mud Slut-Hit Every Hole!!
 
tcxtreme1000's Avatar
 
Join Date: 01-25-06
Location: Traverse City
Posts: 2,105
iTrader: (13)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Ya that's where I'm at with it. Pretty sure its indexed wrong after talking to a few others. I'm starting their.

Sent from my ADR6400L using Tapatalk 2
tcxtreme1000 is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 09:16 AM   #25
Wramblerguy
Senior Member
 
Wramblerguy's Avatar
 
Join Date: 04-02-11
Location: Schoolcraft 49087
Posts: 3,297
iTrader: (10)
Mentioned: 3 Post(s)
Default

I would say its timing either mess with the cam sensor to get the timing close enough or you have to find someone that can reset the timing to 0
__________________
3rd generation jeeper

99 gmc Sierra extended cab z71 dd
87 yj Laredo 4.2/999/231 ac & cruise bone stock (for now)
90s Wrambler efi 2.5, t5, sye231 ,d44s with 4.88s and detroits
Wramblerguy is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 09:38 AM   #26
tcxtreme1000
Mud Slut-Hit Every Hole!!
 
tcxtreme1000's Avatar
 
Join Date: 01-25-06
Location: Traverse City
Posts: 2,105
iTrader: (13)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Fixed. Thanks guys. I put it at tdc and reinstalled the cam sensor. Runs good.

Sent from my ADR6400L using Tapatalk 2
tcxtreme1000 is offline   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 11:21 AM   #27
skife
Senior Member
 
skife's Avatar
 
Join Date: 02-12-07
Location: cedar springs mi
Posts: 5,119
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to skife Send a message via MSN to skife
Default

sounds like cam timing is off.
skife is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Jeep Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.09109 seconds with 42 queries