Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old January 13th, 2012, 06:59 PM   #1
awalters
Hired Badass
 
awalters's Avatar
 
Join Date: 06-09-09
Location: Petoskey, Michigan
Posts: 1,328
iTrader: (9)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 02 explorer sensor testing

My buddy has an 02 explorer and the Overdrive Off light is flashing. A local dealer here said it was the torque converter. However after doing some reading online it looks like a lot of people have this and about half of the time it's the torque converter and the other half claim to have replaced a sensor or two on/around the tranny and that solved it.

There have been no drivability changes with the truck, just the light. Is there a way to test these sensors without replacing them like with an ohm meter or anything or have anyone of you guys had this issue?
awalters is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.04854 seconds with 14 queries