Electric water pumps? - Page 2 - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > General Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 2nd, 2012, 06:19 AM   #21
AFRd_CJ5
Senior Member
 
AFRd_CJ5's Avatar
 
Join Date: 03-26-07
Location: Carson City
Posts: 700
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I've ran a Proform electric fan for a few years now (I believe 5) and never had an issue. Single SPAL 16" fan with a shroud.
Never had any overheating issues at the dunes, and I'm either crawling around at 5MPH, or drag racing.
AFRd_CJ5 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old January 2nd, 2012, 09:23 AM   #22
Plato2k5
In Da Faaaaaace!!!
 
Plato2k5's Avatar
 
Join Date: 12-25-05
Location: WMU Kzoo Mi / Livonia, MI
Posts: 5,431
iTrader: (17)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Plato2k5
Default

I thin its a combination of an undersized radiator, lack of a shroud that covers the entire backside of the radiator, and lack of shielding on the side of the radiator that forces air through the front and not around.

I hope once the new rad is in it will all be cured.
Plato2k5 is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 09:45 AM   #23
mudbillyredneck
Senior Member
 
mudbillyredneck's Avatar
 
Join Date: 01-17-08
Location: Lapeer, MI
Posts: 4,733
iTrader: (133)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Perhaps a better thermostate or try some "water wetter" additive , maybe your just a few degree's from being able to enjoy the rig as it is currently set up ?.

Sometimes it's the little things that can make a big differance


Best of luck on your fine tuneing
mudbillyredneck is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 10:15 AM   #24
skife
Senior Member
 
skife's Avatar
 
Join Date: 02-12-07
Location: cedar springs mi
Posts: 5,116
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to skife Send a message via MSN to skife
Default

try putting in a 195 thermostat
skife is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 10:40 AM   #25
Plato2k5
In Da Faaaaaace!!!
 
Plato2k5's Avatar
 
Join Date: 12-25-05
Location: WMU Kzoo Mi / Livonia, MI
Posts: 5,431
iTrader: (17)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Plato2k5
Default

did all of that before. This is nothing new really. Its been an issue for 5 or 6 years what I did the V8 conversion. I learned to deal with it since I was not wanting to drop the coin for a new setup...plus other parts needed attention lol. I'm tired of having to shut it down and sit for a few mins every so often while at silver lake. Water weter and the stuff royal purple sells didn't do a thing.

My engine is just putting out more HP than the radiator will cool.
Plato2k5 is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 11:25 AM   #26
AFRd_CJ5
Senior Member
 
AFRd_CJ5's Avatar
 
Join Date: 03-26-07
Location: Carson City
Posts: 700
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I wanna see pictures of how you got the bottom radiator hose attached!
AFRd_CJ5 is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 02:17 PM   #27
Plato2k5
In Da Faaaaaace!!!
 
Plato2k5's Avatar
 
Join Date: 12-25-05
Location: WMU Kzoo Mi / Livonia, MI
Posts: 5,431
iTrader: (17)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Plato2k5
Default

Hahaha......it is afro engineering at its best. Ill post pics later.
Plato2k5 is offline   Reply With Quote
Old January 3rd, 2012, 11:13 AM   #28
Plato2k5
In Da Faaaaaace!!!
 
Plato2k5's Avatar
 
Join Date: 12-25-05
Location: WMU Kzoo Mi / Livonia, MI
Posts: 5,431
iTrader: (17)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Plato2k5
Default

Plato2k5 is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 05:59 AM   #29
AFRd_CJ5
Senior Member
 
AFRd_CJ5's Avatar
 
Join Date: 03-26-07
Location: Carson City
Posts: 700
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Well, I gotta say, that's something I've never seen before. Not sure how else you'd do that though with outlets on the opposite sides!
AFRd_CJ5 is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 05:44 PM   #30
Plato2k5
In Da Faaaaaace!!!
 
Plato2k5's Avatar
 
Join Date: 12-25-05
Location: WMU Kzoo Mi / Livonia, MI
Posts: 5,431
iTrader: (17)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Plato2k5
Default

its been like that for a long while .... fugly for sure! I really don't know why I bought the rad with op. outlet/inlet. Its been so long but i'm sure there was a reason behind it!!!!
Plato2k5 is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > General Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.19311 seconds with 51 queries