Starting issue - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 25th, 2011, 01:01 AM   #1
booblinker
In my parents basement
 
booblinker's Avatar
 
Join Date: 10-29-06
Location: Washington, mi
Posts: 11,395
iTrader: (5)
Mentioned: 9 Post(s)
Send a message via AIM to booblinker
Default Starting issue

93 Ranger 3.0 4x4. It has a good battery that tests at over 700CCA, but when I crank it over it turns over real slow and after 3-4 seconds is starts to turn over faster and starts.
__________________
-2007 Focus
-2001 Jincheng Panda(Honda Clone)
-1985 ATC70 with 125cc motor
-1984 ATC200S
booblinker is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 25th, 2011, 04:16 AM   #2
jaysusr
Senior Member
 
jaysusr's Avatar
 
Join Date: 03-29-10
Location: Oakland county.
Posts: 1,219
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Poss battery cables corroded / old weak starter. Parts store can test starter on bench to see what its drawing amps wise. This state is hard on batt cables.
jaysusr is offline   Reply With Quote
Old November 25th, 2011, 08:16 AM   #3
booblinker
In my parents basement
 
booblinker's Avatar
 
Join Date: 10-29-06
Location: Washington, mi
Posts: 11,395
iTrader: (5)
Mentioned: 9 Post(s)
Send a message via AIM to booblinker
Default

Yea I work at a parts store, just don't wanna pull it off lol
__________________
-2007 Focus
-2001 Jincheng Panda(Honda Clone)
-1985 ATC70 with 125cc motor
-1984 ATC200S
booblinker is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2011, 10:01 PM   #4
booblinker
In my parents basement
 
booblinker's Avatar
 
Join Date: 10-29-06
Location: Washington, mi
Posts: 11,395
iTrader: (5)
Mentioned: 9 Post(s)
Send a message via AIM to booblinker
Default

Replaced the starter yesterday, cranks over fast as Hell now
__________________
-2007 Focus
-2001 Jincheng Panda(Honda Clone)
-1985 ATC70 with 125cc motor
-1984 ATC200S
booblinker is offline   Reply With Quote
Old December 2nd, 2011, 07:27 AM   #5
Elvis13
Senior Member
 
Join Date: 05-15-11
Location: Addison Township, MI
Posts: 1,177
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

So basically there was nothing worth posting, the problem was the owner was lazy.
Elvis13 is offline   Reply With Quote
Old December 2nd, 2011, 01:18 PM   #6
xjmichigan
Senior Member
 
xjmichigan's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Plymouth
Posts: 4,334
iTrader: (16)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

x2
xjmichigan is offline   Reply With Quote
Old December 2nd, 2011, 01:55 PM   #7
GreaseMonkey
Pew pew!
 
GreaseMonkey's Avatar
 
Join Date: 11-04-05
Location: Madison Heights, MI
Posts: 18,098
iTrader: (22)
Mentioned: 4 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Elvis13 View Post
So basically there was nothing worth posting, the problem was the owner was lazy.
__________________
GreaseMonkey is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.09678 seconds with 43 queries