94 cummins that lopes?? - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 28th, 2009, 06:09 PM   #1
beejers
always building
 
beejers's Avatar
 
Join Date: 05-18-07
Location: cedar springs
Posts: 940
iTrader: (13)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 94 cummins that lopes??

information: 94 cummins,automatic,150hp injectors,5'' exhaust

when I come off idle with light pressure on the go pedal the truck lopes, sounds like a really wild cam. it goes blaa,,,,blaa,,,,blaa. sounds like a hit and miss motor. when you give it a little more pedal it goes away. any ideas?


another issue that i have is that i was going down the road and the 10amp fuse that's inside the truck for the engine blew. i put a new one in, started it and as soon as i hit the gas it blew again. i put a 25amp in to get home, any ideas?
beejers is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old October 29th, 2009, 09:16 AM   #2
moparman1231
Fsb4linked
 
moparman1231's Avatar
 
Join Date: 01-06-09
Location: macomb/armada
Posts: 278
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

If nobody has info on here for you go to www.cumminsforum.com
moparman1231 is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 02:28 PM   #3
beejers
always building
 
beejers's Avatar
 
Join Date: 05-18-07
Location: cedar springs
Posts: 940
iTrader: (13)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

i was going to sign up to that forum tonight so i can post some stuff. i was really hoping that someone here might know something.
beejers is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 02:40 PM   #4
mean_greenEXJAY
YJ now
 
mean_greenEXJAY's Avatar
 
Join Date: 02-05-07
Location: Vicksburg, MI
Posts: 1,386
iTrader: (5)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

lots of good forums on diesels, I like thedieselgarage.com. First thing I would do is take care of what ever is shorting out, now granted there isnt much wiring on a 12v cummins, it would suck to burn anything up, espesially that you put a 25a fuse in it.
With this miss, does it just sound wierd or does it lose power when it does it? is there any smoke when it does it? if so what color?
mean_greenEXJAY is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 05:55 PM   #5
beejers
always building
 
beejers's Avatar
 
Join Date: 05-18-07
Location: cedar springs
Posts: 940
iTrader: (13)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

it does not lose power, but its only loping right off idle.

the idle problem has been going on since i bought it and the fuse issue just happened. i going to do the fuse first when i have the energy,i just got out of the hospital a few days ago.
beejers is offline   Reply With Quote
Old November 17th, 2009, 05:12 PM   #6
Kegger83cj7
Senior Member
 
Kegger83cj7's Avatar
 
Join Date: 09-06-09
Location: Kent City, MI
Posts: 102
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Did you ever get these issues figured out? My 95 CTD lopes the same way. I'm thinking the overflow valve on the injection pump, or return fuel lines????????????
Kegger83cj7 is offline   Reply With Quote
Old November 17th, 2009, 07:40 PM   #7
beejers
always building
 
beejers's Avatar
 
Join Date: 05-18-07
Location: cedar springs
Posts: 940
iTrader: (13)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

The fuse issue was the blue wire that hooks to the battery. the looping i have not figured out. i blew the rear brake lines and had to replace it all,rear lines,wheel cylinders,turn drums. i am going to get a appointment with a diesel shop soon. i am also going to advance the pump and add a fuel plate. i did hear some one say that it could be the big injectors without the pump being advanced but i dont know for sure.
beejers is offline   Reply With Quote
Old November 17th, 2009, 08:26 PM   #8
Fullsize4life
Kicking Cancers ASS
 
Fullsize4life's Avatar
 
Join Date: 07-25-06
Location: Hart, Mi (next to silver lake)
Posts: 18,754
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

I have the 75hp plate in mine. Along with the 3k gov spring kit. It makes a big jump in power.
Fullsize4life is offline   Reply With Quote
Old November 28th, 2009, 08:22 PM   #9
DieselJeep52
Senior Member
 
DieselJeep52's Avatar
 
Join Date: 03-28-08
Location: Findlay, Ohio
Posts: 133
iTrader: (3)
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via AIM to DieselJeep52 Send a message via MSN to DieselJeep52
Default

hmm i have 5x14 injectors in mine, cut delivery valves, different pump cam, and a 5kgsk and mine doesnt lope......
DieselJeep52 is offline   Reply With Quote
Old November 30th, 2009, 09:27 AM   #10
SHARPMACHINE
F-U-CANCER!!!
 
SHARPMACHINE's Avatar
 
Join Date: 09-29-06
Location: MONTAGUE MI (BY THE SAND BOX)
Posts: 4,532
iTrader: (25)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

I would see what changes after you bump the timing. Alot of these trucks slip time. FWIW, I have not had that problem on either of my trucks (94 and 96) but I have not had the timing slip or ran aftermarket injectors (I use a #10 plate and 4k springs). I do have some 215 injectors I hope to install some day.


Also, if doing the timing, fix the kdp and loc-tight all of the timing cover bolts..

Last, I prefer the dtr forum.
__________________
Hay, look at me... I have a signature.....



RIP FULLSIZE4LIFE
SHARPMACHINE is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Dodge Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.15837 seconds with 51 queries