2007 F-150 A/c - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 5th, 2009, 03:55 PM   #1
HVYRTFT
Reed my teef
 
HVYRTFT's Avatar
 
Join Date: 01-17-07
Location: Whitehall,MI
Posts: 2,441
iTrader: (9)
Mentioned: 1 Post(s)
Default 2007 F-150 A/c

2007 F-150 5.4, the air conditioning just doesn't feel cold. Digital climate control's lowsest setting is 60 degrees, but it doesn't even feel close to that. There's only 15k on the truck, and upon checking at the low pressure side, it was about 30 psi. Not sure what the manufacturer considers full. Also checking to see if it is covered in Ford's warranty.

Anyone know what psi is full?
HVYRTFT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 5th, 2009, 09:01 PM   #2
Yota Bill
Senior Member
 
Join Date: 08-24-08
Location: Morrice, Mi
Posts: 3,229
iTrader: (11)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

usually, low side should read about 30 and high side about 120-150 while the compressor is running...get a thermometer and read the actual temp coming out of the vents, and look for the temp drop (difference between vent temp and ambiant temp)..."doesn't even feel close to that" is not an actual measurement in any way...
Yota Bill is offline   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 09:10 PM   #3
special k
Senior Member
 
special k's Avatar
 
Join Date: 04-14-08
Location: South Lyon 48178
Posts: 3,090
iTrader: (38)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

that's pretty well normal that those trucks dont blow real cold. the 05 my dad had was the same way, and he works at a ford dealer and had it charged perfect a few times, and it still wasn't great, and same thing with the 07 we have now.
special k is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2009, 01:42 PM   #4
bj house
Senior Member
 
bj house's Avatar
 
Join Date: 06-02-06
Location: Auburn Hills, MI
Posts: 5,289
iTrader: (4)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

My brothers 08 just got recharged it was blowing really weak and not cold
bj house is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.07214 seconds with 33 queries