Dana 20 - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 2nd, 2009, 06:00 PM   #1
mudchucker
Senior Member
 
mudchucker's Avatar
 
Join Date: 05-04-07
Location: Springport
Posts: 608
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default Dana 20

Hey guys, i have a dana 20 t-case in my jeep and i am having some issues. First off it is a t-shift pattern and is a ford dana 20 bolted to a c-4 tranny. The problem i am having is when i put it in 4-high everything works great, then when i shift into 2-hi, only the front wheels drive, nothing from the rear wheels, then when i put it in 4-low the front wheels turn faster than the rears, like the front is in high and the rear is in low. Any ideas?



thanks,
mudchucker is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 3rd, 2009, 08:52 PM   #2
mudchucker
Senior Member
 
mudchucker's Avatar
 
Join Date: 05-04-07
Location: Springport
Posts: 608
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Anyone?
mudchucker is offline   Reply With Quote
Old March 3rd, 2009, 08:59 PM   #3
creepyjon
Newbie
 
Join Date: 11-21-08
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 23
iTrader: (0)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

bent or binding linkage would be my guess.

If that's not it, then the transfer case is bad, my np205 did something similar when it was shot. It only drove the front in 4wd low, and that was pretty much the only gear that came close to working properly.
creepyjon is offline   Reply With Quote
Old March 6th, 2009, 10:19 PM   #4
Hoofinit
Senior Member
 
Hoofinit's Avatar
 
Join Date: 02-17-08
Location: Bloomingdale
Posts: 212
iTrader: (6)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

You could go to classicbroncos.com and post something on there, if not I got two of 'em laying around 75 bucks and one's yours.

Tim
Hoofinit is offline   Reply With Quote
Old March 8th, 2009, 05:00 PM   #5
mudchucker
Senior Member
 
mudchucker's Avatar
 
Join Date: 05-04-07
Location: Springport
Posts: 608
iTrader: (7)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Hoofinit View Post
You could go to classicbroncos.com and post something on there, if not I got two of 'em laying around 75 bucks and one's yours.

Tim
pm sent
mudchucker is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Ford Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.29050 seconds with 36 queries