94 chevy transmission shifting problem - Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest

Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino

greatlakes4x4.com is the premier Great Lakes 4x4 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Search
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 7th, 2008, 12:11 AM   #1
coyne
Senior Member
 
coyne's Avatar
 
Join Date: 01-07-06
Location: Grand Rapids mi.
Posts: 179
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default 94 chevy transmission shifting problem

v=8 auto stock,stays in drive in all gears even reverse and park it stays in park but you can tell its still in gear all forward gears work good ,in reverse it still goes forward and in nuetral any ideas
coyne is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old September 8th, 2008, 09:43 AM   #2
Kodiak450r
Keep on truckin
 
Kodiak450r's Avatar
 
Join Date: 11-14-07
Location: Waterford, MI
Posts: 5,911
iTrader: (19)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

shifter linkage fell off the valve body? pull the pan and look. will it shift through the gears or stays in high gear?
Kodiak450r is offline   Reply With Quote
Old September 8th, 2008, 10:17 AM   #3
Tranny Tom
Switcheroo
 
Tranny Tom's Avatar
 
Join Date: 10-13-06
Location: Southfield
Posts: 3,859
iTrader: (55)
Mentioned: 15 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Kodiak450r View Post
shifter linkage fell off the valve body? pull the pan and look. will it shift through the gears or stays in high gear?
x2 Or the forward clutch is so burnt that it locked itself up.
Tranny Tom is online now   Reply With Quote
Old September 8th, 2008, 07:21 PM   #4
coyne
Senior Member
 
coyne's Avatar
 
Join Date: 01-07-06
Location: Grand Rapids mi.
Posts: 179
iTrader: (2)
Mentioned: 0 Post(s)
Default it shifts 1st,2nd,3rd, od

then it will down shift all fine you can tell it is in drive while in park ....but pak does work
coyne is offline   Reply With Quote
Old September 9th, 2008, 10:43 AM   #5
Tranny Tom
Switcheroo
 
Tranny Tom's Avatar
 
Join Date: 10-13-06
Location: Southfield
Posts: 3,859
iTrader: (55)
Mentioned: 15 Post(s)
Default

Did it work fine before the fluid change? I suggest pulling the pan back down and make sure the filter didn't smash or pinch any wiring.
Tranny Tom is online now   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Chevy Tech

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
Page generated in 0.10117 seconds with 36 queries