Go Back   Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Axle Tech
GL4x4 Live! GL4x4 Casino







Search
Reply
 
Thread Tools
Old May 3rd, 2006, 10:17 PM   #1
nobodycares
Beotch
 
nobodycares's Avatar
 
Join Date: 11-10-05
Location: Davison
Posts: 182
iTrader: (9)
Lock right Help

I have a Lock right in my ZJ that was working but before I went out wheeling the rear would only drive on the left side only. Has anyone else had this problem, and what should I look for when I tear in down? Are the teeth worn down, do I need to replace the springs..... any help would be appreciated.

Thanks
nobodycares is offline   Reply With Quote
Old May 3rd, 2006, 10:27 PM   #2
KILLER"B"468
Yankabilly
 
KILLER"B"468's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Hendersonville Tn.
Posts: 7,944
iTrader: (19)
I would check what you have mentioned. Then I would check the gap between the driven gear and the croos pin. This will tell you if the case is worn.
__________________
being on the eastern edge of the central time zone sucks...it gets dark WAY to early.

Quote:
Originally Posted by jeepbrattt View Post
An occasional jello or vasoline wrestling match isn't out of the question either.
KILLER"B"468 is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2006, 12:26 AM   #3
Buggy_Tim
(513) 891-8372
 
Buggy_Tim's Avatar
 
Join Date: 11-05-05
Location: Sault Sainte Marie
Posts: 11,616
iTrader: (12)
Silly but busted axle?
Buggy_Tim is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2006, 07:27 AM   #4
Haggar
Covered in mud...
 
Haggar's Avatar
 
Join Date: 11-06-05
Location: Oxford, MI
Posts: 17,395
iTrader: (52)
Yep. Check the teeth, check the 4 pins to make sure they didn't break(you can buy new ones for a few dollars..), and using feeler gauges, check the gap between the two halves of the lock rite.

You can go to richmond gear's website and download a new manual if you need to, to get the spec for the allowable gap between the halves.
Haggar is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2006, 10:29 AM   #5
nobodycares
Beotch
 
nobodycares's Avatar
 
Join Date: 11-10-05
Location: Davison
Posts: 182
iTrader: (9)
Thanks for the info, I will be checking it out tonight.

The axle is ok. my guess is its worn.

Thanks again
nobodycares is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2006, 08:48 PM   #6
nobodycares
Beotch
 
nobodycares's Avatar
 
Join Date: 11-10-05
Location: Davison
Posts: 182
iTrader: (9)
Looks like the inner spacer that locks into the outer couplers sheered of a tooth and it got wedged and would not let the coupler engage with the inner part.
nobodycares is offline   Reply With Quote
Reply
Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest > 4x4 Talk > Axle Tech
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright 2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 - 2012 Cracker Enterprises - Powered by Linux
vB Ad Management by =RedTyger=
Page generated in 0.08119 seconds with 24 queries