Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest - View Single Post - 1998 chevrolet k1500 z71 $1600 *needs some work*
View Single Post
Old February 27th, 2014, 04:46 PM   #9
blackbronco92
300 Inline 6
 
blackbronco92's Avatar
 
Join Date: 01-28-09
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 479
iTrader: (1)
Mentioned: 0 Post(s)
Default

Here's another free bump for you. I noticed that your for sale ad differs in a few ways from your post under Chevy Tech. I'll help you out by adding what you said there right on here for you, as I'm sure you're not trying to screw someone and it was just an oversight.

You don't mention in your for sale ad about the 0 oil pressure that you verified with a mechanical gauge, or about the "exhaust valve noise" after running it with 0 oil pressure, and also about the oil leaking on the ground and puddling all the way back to the rear tires.

GLWS!

Quote:
Today I fired it up, after it ran 5-10 minutes, after it seems to have got up to operating temperature, the oil pressure gauge dropped to about 0 and the check gauges light came on. When I increased the RPM's by revving, the gauge would moved up to about 20-30. After it went to an idle, it would drop to 0. Could this just mean the oil level is low? I haven't even checked the oil level because it's too cold out lol.
Quote:
Hooked up a gauge and it read almost 0 at an idle. I notice some exhaust valve noise. Also noticed the front of the engine has a small oil leak. The rear is pissing oil from around the rear main area. Oil is under the entire bottom of the truck all the way back to the tail pipes.Time to find another motor for it.
blackbronco92 is offline   Reply With Quote
 
Page generated in 0.06417 seconds with 20 queries