Great Lakes 4x4. The largest offroad forum in the Midwest - View Single Post - Never Enough.....SAS blaZeR2
View Single Post
Old January 16th, 2012, 06:10 PM   #228
wadey
┌∩┐(_)┌∩┐
 
wadey's Avatar
 
Join Date: 03-31-11
Location: White Lake / Mt. Pleasant
Posts: 1,630
iTrader: (7)
Mentioned: 1 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by VAhasnoWAVES View Post
http://www2.dana.com/pdf/J321-CV.PDF

book mark it.




another thing to consider when trying to determine what main leaf you want to run or what you want to do with your springs (rebuld, rearch, replace) is shackle angle. you could pony up for deaver leafs if you wanted to, but if your shackle angle is vertical itll still ride like poop on the street where you really only use a couple inches of travel. on the trail, you want about a 45* angle on your shackle to give you the best of up and down travel. or you could fine tune the angle to get the most out of your shocks while not destroying the body with your tires. its a balance.

also, be sure to get those things that go in between each leaf, or use graphite paint so that they dont squeak.
Thank you

As for the leafs I just going to replace them with another rebuilt spring that has had an extra leaf added and run a second main leaf, hopefully it will work.

Quote:
Originally Posted by cruzer72 View Post
Everything still worked speedo wise.

It was in a 96 S-blazer, it has been a few years.

Can't totally recall.
I don't think that will work with the 99 and ups.
wadey is offline   Reply With Quote
 
Page generated in 0.06803 seconds with 20 queries